• 28 Μαΐου, 2020

Ο Καρατζαφέρης ως… Άγιαξ της ελληνικής πολιτικής


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
 
Η σύγκριση με τον θρυλικό Αίαντα της ελληνικής μυθολογίας, προφανώς και θα τον κολάκευε. Έστω κι αν, για τη δεδομένη περίσταση, ο Αίαντας είναι ο… Άγιαξ.
Αποχωρώντας από την ηγεσία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ο Γιώργος Καρατζαφέρης μπορεί να περηφανεύεται ότι, φυτώριο σαν τον δικό του, σε δημοσιογραφικό και πολιτικό επίπεδο, μονάχα η θρυλική ολλανδική ποδοσφαρική ομάδα, διαθέτει.
Από την εποχή που ο Γιόχαν Κρόιφ εξήγησε στη διοίκηση του Άγιαξ ότι, ο ολλανδικός σύλλογος θα έπρεπε να επενδύσει στις ακαδημίες του, ώστε να αναδεικνύει ταλέντα και στη συνέχεια να τα πουλάει, φτάασαμε στη σημερινή πολιτική συγκυρία της Ελλάδας, με ένα ακόμη “παιδί” του Γιώργου Καρατζαφέρη να κερδίζει ζωτικό χώρο.
Μετά τον Μάκη Βορίδη, τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη, ήρθε η ώρα του Κυριάκου Βελόπουλου. Και μάλιστα με την αυτόνομη παρουσία της Ελληνικής Λύσης. Το αν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία, είναι άλλο θέμα.
Τα εύσημα στον Γιώργο Καρατζαφέρη λοιπόν. Ο ρόλος του… Άγιαξ, του ταιριάζει περισσότερο σε επίπεδο πολιτικού φυτωρίου, παρά δημοσιογραφικού.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...