• 15 Ιουλίου, 2020

Ο Καραμανλής παραμένει πόλος έλξης

 Ο Καραμανλής παραμένει πόλος έλξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

 

Ήταν ο μακροβιότερος ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, και εκείνος που ταπείνωσε το διαχρονικό «σύστημα ΠΑΣΟΚ», επιτρέποντας στην Κεντροδεξιά να επιστρέψει στην εξουσία, το 2004, μετά από 11 χρόνια πολιτικής… ξηρασίας.

 

Ο Κώστας Καραμανλής κατέγραψε άλλωστε και τις μεγαλύτερες εκλογικές νίκες των τελευταίων δεκαετιών, σε επίπεδο κοινωνικής εμπιστοσύνης, ενώ τα συστατικά στοιχεία του χαρακτήρα του τον κατέστησαν δημοφιλή και συμπαθή σε πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας και κομματικών προτιμήσεων.

 

Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 ½ χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει σημείο αναφοράς. Κάτι που φάνηκε την προηγούμενη εβδομάδα, τόσο στη Βουλή, όπου έγινε πόλος έλξης, με υπουργούς και βουλευτές να σπεύδουν να τον χαιρετίσουν και να ζητήσουν τη γνώμη του για τις εξελίξεις, όσο και με τις ευχές για την ονομαστική εορτή του… από μακριά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Ο Κώστας Καραμανλής συνεχίζει να δέχεται στο πολιτικό γραφείο του στελέχη αλλά και πολίτες, με τους οποίους μοιράζεται εκτιμήσεις για την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, και τις προοπτικές που διανοίγονται για το μέλλον.

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...