Ο Καμίνης στο Επικρατείας, ο Βενιζέλος… (αυτο)εξορία

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Η επιλογή της Φώφης Γεννηματά να ορίσει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, έστειλε τον Ευάγγελο Βενιζέλο… εξορία.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που παρέδωσε την ηγεσία στην κόρη του Γιώργου Γεννηματά, αντέδρασε έντονα, και ανακοίνωσε ουσιαστικά την ψυχική αποστασιοποίησή του από το Κίνημα του οποίου ηγήθηκε πριν από μερικά χρόνια.

Το τέλος της σχέσης Γεννηματά-Βενιζέλου σχετίζεται άμεσα με τις μετεκλογικές εξελίξεις, με τον δεύτερο να βρίσκεται πολύ κοντά στη Νέα Δημοκρατία, και την ανάγκη επανάληψης της “συγκατοίκησης με τη Δεξιά”, όταν συνέβη την περίοδο 2012-2015, με τον ίδιο και τον Αντώνη Σαμαρά.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής για τον Γιώργο Καμίνη, έχει ως εξής:

 

“Στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης.”

 

 

Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

 

“Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

 

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας.”.

 

 

Written by

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής