Ο Θεοχάρης πιάνει το νήμα για το μέλλον του τουρισμού, μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έπιασε το νήμα για το μέλλον της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε το πρωί της Πέμπτης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Χάρης Θεοχάρης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook:

Σήμερα μαζί με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Κωνσταντίνο Λούλη υποδεχθήκαμε στο υπουργείο τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis. Μας τόνισε ότι, όχι μόνο εκείνος, αλλά ολόκληρη η κοινωνία και η οικονομία πολλά από εμάς καθώς ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας και έναν κλάδο στον οποίον η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα και σε έναν βαθμό αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Συμφωνήσαμε ότι η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, ο οποίος θα δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, αλλά και τη βιωσιμότητα. Δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα το οποίο να μη βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη προτεραιότητα. Το σχέδιο αυτό θα έχει εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου σε συνεργασία με τους φορείς του Τουρισμού.

 

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής