• 24 Οκτωβρίου, 2020

Ο Δημήτρης Μαύρος αναλύει τα τελευταία δεδομένα της εκλογικής αναμέτρησης

 

Γράφει ο Δημήτρης Μαύρος

Πηγή: real.gr

 

Τα πολιτικά κόμματα έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου με έπαθλο την «αυτοδυναμία» (Ν.Δ.) – «μη αυτοδυναμία» (όλοι οι υπόλοιποι) στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Αφιερώνουν ολόκληρες ρητορικές για να σηκώσουν ψηφοφόρους από τον καναπέ ή να τον αποκόψουν από άλλες, περισσότερο ευχάριστες γι’ αυτούς, δραστηριότητες.

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα να γίνονται εκλογές στην καρδιά του καλοκαιριού. Βεβαίως, το διακύβευμα της αποχής δεν είναι μόνο τα «μπάνια του λαού», αλλά πολύ πιο πολιτικά θέματα που δεν είναι εύκολο να αγνοήσει κανείς.

Από τη μία καραδοκεί η σιγουριά που τείνει να διαμορφωθεί μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. περί βέβαιης νίκης έως και αυτοδυναμίας και από την άλλη ο θυμός (παρόλο που έχει εκτονωθεί κατά κάποιο τρόπο) και το ακατόρθωτο της ανατροπής μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί οι στόχοι έχουν δημιουργήσει δύο ρητορικές: α) αν όχι αυτοδυναμία, τότε εκλογές μέσα στον Αύγουστο με άγνωστες συνέπειες (Ν.Δ.) και β) μην εμπιστεύεστε την ισχυρή ανάπτυξη της Ν.Δ., γιατί πρόκειται περί λύκου ντυμένου με προβιά προβάτου (ΣΥΡΙΖΑ).

Το συγκεκριμένο «μπρα ντε φερ» θα αγγίξει την αποχή όχι μόνο ποσοτικά, αλλά και δομικά, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει όσα μέχρι σήμερα θεωρούμε δεδομένα από τα δημοσκοπικά στοιχεία. Γι’ αυτό, υπομονή μέχρι τέλους.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...