Ο "Δήμαρχος Πιτ"… προσπέρασε τον "νέο Κένεντι". Η Αμερική αγκαλιά με το… νέο αδιανόητο


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Άντε τώρα να προφέρεις το όνομά του. Μπουτιτζέζ. “Δήμαρχος Πιτ”, όπως λέει ο ίδιος, κάθε φορά που τα αμερικανικά ΜΜΕ σκοντάφτουν στο επώνυμό του. Έχει άλλωστε παραδεχθεί δημοσίως ότι, το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζε ως παιδί.
Δεν ήταν φυσικά το μόνο πρόβλημα που ξεπέρασε, ο πρώτος δηλωμένα ομοφυλόφιλος υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ, Πιτ Μπουτιτζέζ. Ο 37χρονος δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, που διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020, φιλιέται δημοσίως στο στόμα με τον σύζυγό του, και φλερτάρει με το… αδιανόητο. Να είναι το “καινούριο οξύμωρο”, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016, και να αιφνιδιάσει την αμερικανική κοινωνία, καταφέρνοντας να την εκφράσει.
Στις δημοσκοπήσεις, ο Πιτ Μπουτιτζέζ ξεπέρασε ήδη τον Μπέτο Ο’ Ρουρκ. Τον “νέο Κένεντι” και… λατρεμένο του Χόλιγουντ, που υποχώρησε πλέον στην τέταρτη θέση, πίσω από τους Τζο Μπάιντεν, Μπέρνι Σάντερς και Πιτ Μπουτιτζέζ. Στην παρούσα συγκυρία ωστόσο, μικρή σημασία έχουν οι αριθμοί. Εκείνο που μετράει είναι η δυναμική.
Και η δυναμική είναι με τον 37χρονο δήμαρχο, ο οποίος βλέπει τη δημοφιλία του να καλπάζει, και την Αμερική να παρακολουθεί με ενδιαφέρον. Ίσως επειδή, την ίδια στιγμή, μέλη της “ομάδας-όνειρο” που έκανε τον Μπαράκ Ομπάμα Πρόεδρο των ΗΠΑ, αρχίζουν να δείχνουν στην κατεύθυνση του Πιτ Μπουτιτζέζ.

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος