Ο Γιάννης Παπαθανασίου καλεί να διορθώσουμε τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε στη χώρα ο Τσίπρας


 
Γράφει ο Γιάννης Παπαθανασίου
Πηγή: www.ant1news.gr
 

Στο τέλος της περιόδου των Παθών, να βρούμε την (εθνική) Ανάσταση

*Ο Γιάννης Παπαθανασίου ειναι πρώην Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών.

Η Εβδομάδα των Παθών που διανύουμε, προσφέρει σε κάθε Χριστιανό την ευκαιρία να γαληνέψει την καρδιά του. Να γίνει μέρος του Θείου Δράματος. Να αναλογιστεί τη διαδρομή της ζωής του, και να πάρει αποφάσεις για τη βελτίωση ή τη διόρθωσή της.
Η κοινωνία μας είναι βαθιά θρησκευόμενη. Η πίστη έχει αμιγώς προσωπικά χαρακτηριστικά, ως προς την εκδήλωσή της. Μέσα μας όμως, όλοι έχουμε ζωντανή την ηθική διάσταση μιας διαδρομής που πρέπει να είναι ακέραιη. Να προσφέρει στην κοινωνία και να μην παραμένει στο περιθώριο. Ούτε φυσικά να αφήνει στο περιθώριο εκείνους που βρέθηκαν σε αδυναμία να διαχειριστούν την καθημερινότητά τους, λόγω της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης.
Οι Έλληνες περάσαμε πολλά, αυτά τα χρόνια. Χάσαμε πολλά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα στη ζωή μας. Η φτωχοποίηση δεν είχε μονάχα οικονομική διάσταση. Γίναμε περισσότερο φτωχοί στην ελπίδα για το μέλλον, αλλά και στην προσφορά και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.

Κλειστήκαμε στον εαυτό μας, ως φυσική αντίδραση στην ανάγκη να θωρακίσουμε την οικογένειά μας, και στη συνέχεια να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στην υποχρέωση της κοινής διαδρομής της κοινωνίας μας προς ένα καλύτερο αύριο.
Η Ελλάδα της κρίσης πέρασε και περνάει τη δική της «Εβδομάδα των Παθών». Σε διαρκή επανάληψη. Γι’ αυτό και ήρθε η ώρα να βάλουμε τελεία. Να γυρίσουμε σελίδα. Να κοιτάξουμε ξανά τον ορίζοντα του μέλλοντος, χωρίς τα σύννεφα των δυσκολιών και της απογοήτευσης να περιορίζουν τη ματιά μας.
Να ζήσουμε επιτέλους τη δική μας, «εθνική Ανάσταση». Να δουν οι Έλληνες πολίτες τους κόπους και τις θυσίες τους να πιάνουν τόπο. Να μην πηγαίνουν χαμένες. Να φέρνουν αποτέλεσμα.
Το μέσο για να το πετύχουμε αυτό, είναι φυσικά η ψήφος μας στις πολλαπλές κάλπες που έχουμε μπροστά μας. Η ευκαιρία των Ελλήνων να δώσουμε στον κύριο Τσίπρα και την κυβέρνησή του, μια ηχηρή απάντηση στον ηθικό ξεπεσμό και τη θεσμική χρεοκοπία στην οποία καταδίκασαν τη χώρα μας, στα χρόνια της διακυβέρνησής τους.
Με ψήφο εμπιστοσύνης και ελπίδας, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Σε όλους εκείνους τους άξιους και ικανούς ανθρώπους, που διεκδικούν την εμπιστοσύνη των πολιτών, για να τους εκπροσωπήσουν επάξια.
Και με καθημερινή προσπάθεια και αγώνα, να διορθώσουμε τη μεγάλη ζημιά την οποία προκάλεσε στην πατρίδα μας ο κ. Τσίπρας.

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι