• 24 Οκτωβρίου, 2020

Ο (αχρείαστος) “αυτοπυροβολισμός” του Κινήματος Αλλαγής

 Ο (αχρείαστος) “αυτοπυροβολισμός” του Κινήματος Αλλαγής

Του Νίκου Φυλάγγελου

Το πόσο προβληματική ήταν η στάση του Κινήματος Αλλαγής στο νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη για τις συγκεντρώσεις, προκύπτει περίπου αυτονόητα από τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του. Αλλά και από εκείνες που καταγράφονται στα social media, από στελέχη με ιστορική διαδρομή στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, που επέλεξαν να μην μετατραπούν σε… περαστικούς χειροκροτητές, όπως συμβαίνει με άλλους, που δεν κρύβουν τη… βουλιμία τους για ένα αξίωμα εξουσίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η Φώφη Γεννηματά δεν ζύγισε σωστά τη συγκυρία. Ελάχιστο ενδιαφέρον έχει η ουσία. Ακόμη μικρότερο οι λεπτομέρειες. Το θέμα προσφέρεται για συμβολισμούς και επικοινωνιακή διαχείριση. Και τα δυο, το Κίνημα Αλλαγής τα… χάρισε στον Αλέξη Τσίπρα, και μάλιστα σε μια στιγμή κατά την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά στριμωγμένος και απολογούμενος.

Οι αντιδράσεις από την Ευρώπη, επιβεβαιώνουν την… αστοχία υλικού, από πλευράς Κινήματος Αλλαγής. Και διευκολύνουν περαιτέρω τον Αλέξη Τσίπρα στην επιδίωξή του να… αγκυροβολήσει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Και όλα αυτά, για μια λάθος εκτίμηση της πραγματικότητας… Ένας αχρείαστος αυτοπυροβολισμός.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...