Ο Αυγενάκης βγαίνει μπροστά και για το βόλεϊ


 
Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργο Καραμπέτσο, τον ταμία και τεχνικό σύμβουλο της ομοσπονδίας, Παναγιώτη Καβαλλιεράκη Φωκά και τον τιμ μάνατζερ των Εθνικών ομάδων, Μάριο Γκιούρδα, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης παρουσία και του γγΑ, Γιώργου Μαυρωτά.
 
Η αντιπροσωπεία της ΕΟΠΕ παρουσίασε αρχικά την προσπάθεια των τελευταίων ετών να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά της ομοσπονδίας (με την αποπληρωμή του 75% των χρεών που παρέλαβε και άγγιζαν τα 6 εκατ.) και έθιξε το ζήτημα της καταβολής της τελευταίας δόσης της τακτικής επιχορήγησης για το 2019. Ο κ. Αυγενάκης εξήγησε ότι προσβλέπει σε έκτακτη χρηματοδότηση για τον αθλητισμό, δεδομένου ότι ολόκληρος ο φετινός προϋπολογισμός του υφυπουργείου εξαντλήθηκε εντός του πρώτου εξαμήνου, πριν αναλάβει η νέα κυβέρνηση.
 
Οι άνθρωποι του βόλεϊ αναφέρθηκαν στις προετοιμασίες των εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών, οι οποίες θα συμμετάσχουν, μετά από πολλά χρόνια, σε τελικές φάσεις Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, σε θέματα ελάφρυνσης του φορολογικού πλαισίου (κίνητρα για χορηγίες, δωρεές και εν γένει άντληση από την αγορά εσόδων), στα προβλήματα του νέου αθλητικού νόμου, σε τροποποιήσεις κανονισμών που θεωρούν απαραίτητες και στη συνολική ανάγκη του αθλητισμού της χώρας να απαγκιστρωθεί σταδιακά από το κρατικοδίαιτο μοντέλο.
 
Ο Υφυπουργός, συμφωνώντας, σημείωσε επιπλέον ότι η Πολιτεία δεν κάνει χάρη που χρηματοδοτεί τον αθλητισμό, αλλά εκπληρώνει την υποχρέωσή της, η οποία προκύπτει από την ανάγκη χρηστής διαχείρισης των χρημάτων των φορολογουμένων, προκειμένου να αξιοποιούνται και για την αθλητική πρόοδο.
 
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, μετέφερε την επιθυμία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (CEV), Αλεξάντερ Μπόρισιτς, να επισκεφτεί τη χώρα μας και τον κ. Αυγενάκη και συμφωνήθηκε το ραντεβού να προγραμματιστεί εντός των προσεχών εβδομάδων.
 

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι