Ο ανασχηματισμός της «επόμενης μέρας» από Μητσοτάκη

Οι εκλογές φεύγουν, ο ανασχηματισμός έρχεται. Στο πλαίσιο της πολιτικής επανεκκίνησης που θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους επόμενους μήνες, μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού, κυρίως στο επίπεδο της οικονομίας, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

 

Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι οι Έλληνες έδωσαν μεγάλο βαθμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του, ενώ υπουργοί όπως ο Βασίλης Κικίλιας κατάφεραν να κερδίσουν αυξημένη εκτίμηση από την πλευρά της κοινωνίας.

 

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του είχε την ευκαιρία όλο το προηγούμενο διάστημα να τεστάρει πρόσωπα, καταστάσεις και… δομές λειτουργίας, ώστε να έχει πλήρη και λεπτομερή εικόνα για τους τομείς στους οποίους απαιτούνται παρεμβάσεις, μικρές ή και μεγαλύτερες.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως δεν αναμένεται να βιαστεί. Θα περιμένει να διαπιστώσει πώς διαμορφώνεται το μωσαϊκό σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στις μεγάλες οικονομίες του υπόλοιπου κόσμου, ώστε να έχει ξεκάθαρη εικόνα των δυνατοτήτων που θα υπάρχουν για να κινηθεί ταχύτατα για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι