• 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο… αναπόφευκτος επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Αν η Μισέλ Ομπάμα άλλαζε άποψη, όλα θα ήταν περισσότερο αισιόδοξα… Ακόμη και χωρίς την πιο αγαπημένη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ωστόσο, στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών είναι εμφανής η παρουσία της προσωπικότητας που μπορεί να κερδίσει, μάλλον άνετα, τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020, και να τον απομακρύνει από το Οβάλ Γραφείο, μετά από μόλις μια θητεία στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν συνεχίζει να κυριαρχεί σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Και όχι μόνο στην παράμετρο της πρόθεσης ψήφου. Αλλά κυρίως στην αναγκαιότητα να… θεραπεύσει τη βαθιά διχασμένη Αμερική που πυροδότησε ο Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που δεν φαίνεται να μπορεί να πετύχει κανένας άλλος.

Παρά τα επιμέρους συγκυριακά σκαμπανεβάσματα στη δημοφιλία του, ο επί 8ετία Αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί έναν περίπου “αδιάβροχο” κορμό κοινωνικής απήχησης. Χωρίς μια χαρισματική προσωπικότητα σαν τη Μισέλ Ομπάμα απέναντί του, ο Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να απειληθεί μονάχα από έναν ταλαντούχο εκπρόσωπο της γενιάς των σαραντάρηδων. Ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ, ο Πιτ Μπούτιτζεζ και ο Τζούλιαν Κάστρο ωστόσο, δεν δείχνουν ώριμοι για να διαχειριστούν και να σηκώσουν το βάρος αυτό.

Υπό μια έννοια, ο Τζο Μπάιντεν προβάλλει ως περίπου ο… αναπόφευκτος επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Με το αυτονόητο ρίσκο που ενυπάρχει σε μια τέτοια πραγματικότητα, να… βρει ο Ντόναλντ Τραμπ τον τρόπο να τον νικήσει.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...