Ο “άρχοντας του σκότους” προβλέπει ότι ο Τραμπ θα αντιμετωπίσει το 2020 τον Μπλούμπεργκ. Ή… τη Χίλαρι

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Το 2016, ήταν μαζί με τον Κέλιαν Κόνγουεϊ, το αχτύπητο δίδυμο, που… έκλεψε από τους Δημοκρατικούς τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Η Κέλιαν Κόνγουεϊ ενορχήστρωνε τα πολιτικά μηνύματα για την “ξεχασμένη κοινωνία”, που επέτρεψαν στον Ντόναλντ Τραμπ να φέρει στην κάλπη κοινά… ξένα προς τους Ρεπουμπλικανούς ενώ εκείνος, ο Στιβ Μπάνον, οργάνωσε τη στρατηγική άλωσης των Πολιτειών-κλειδιά, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, που χάρισαν στον Τραμπ τη νίκη στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, και την Προεδρία των ΗΠΑ.

Έκτοτε, ο Στιβ Μπάνον περιγράφεται από τα συστημικά ΜΜΕ της Αμερικής και τους Δημοκρατικούς ως… “ο άρχοντας του σκότους”, για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, και η απομάκρυνσή του από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη του συστήματος.

Ο Μπάνον φυσικά, συνεχίζει να συμβουλεύει… παρασκηνιακά τον Ντόναλντ Τραμπ, γι’ αυτό και έχει μεγαλύτερη αξία η πρόβλεψή του για τη μάχη των προεδρικών εκλογών του 2020.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε ο Στιβ Μπάνον, ο Τραμπ δεν θα βρει απέναντί του τον Τζο Μπάιντεν, την Ελίζαμπεθ Ουόρεν ή τον Μπέρνι Σάντερς, αλλά κάποιους… παλιούς γνωστούς, που δεν συμμετέχουν μέχρι σήμερα στην εσωκομματική μάχη του Δημοκρατικού Κόμματος. Τον Μάικλ Μπλούμπεργκ ή τη Χίλαρι Κλίντον.

Εκτιμώντας ότι, ειδικά ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης θα είχε αυτή τη φορά σοβαρές πιθανότητες να χαρίσει τον Λευκό Οίκο στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής