Ο “άρχοντας του σκότους” επιστρέφει (;) στο Οβάλ Γραφείο για να… σώσει τον Τραμπ

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Τα φιλελεύθερα ΜΜΕ στην Αμερική τον περιέγραφαν ως “άρχοντα του σκότους”. Και πανηγύρισαν δεόντως την απομάκρυνσή του από τον Λευκό Οίκο και το πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ενόψει της τελικής μάχης για τς προεδρικές εκλογές του 2020 ωστόσο, ο περί ου ο λόγος Στιβ Μπάνον, ετοιμάζει τις αποσκευές του για τη “μεγάλη επιστροφή”, ή τουλάχιστον αυτό… φοβίζει τη φιλελεύθερη Αμερική.

Ο άνθρωπος που σχεδίασε και υλοποίησε, μαζί με την Κέλιαν Κόνγουεϊ, μια καμπάνια η οποία θα διδάσκεται στις πανεπιστημιακές σχολές του μέλλοντος, και κατάφερε να κάνει τον Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ, φέρεται να βρίσκεται και πάλι κοντά στον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ και τις πληροφορίες, ο Τραμπ, ανήσυχος για την εικόνα νικητή που δείχνει να παγιώνει ο Τζο Μπάιντεν, ενόψει μιας πιθανής αναμέτρησής τους για τον Λευκό Οίκο, το 2020, στράφηκε παρασκηνιακά στον Μπάνον, ζητώντας τη βοήθειά του.

Το ερώτημα είναι αν η “μεγάλη επιστροφή” θα πιστοποιηθεί με… γραφείο στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου ή από κάποια… μυστική κρυψώνα.

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής