Ο άνθρωπος που οι Βρετανοί θεωρούν… πιο επικίνδυνο από το Brexit


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Με αφορμή το Συνέδριο των Τόρις, στον βρετανικό Τύπο δημοσιεύτηκαν αναλύσεις και έρευνες για τους λόγους που, παρά την προφανή φθορά από την πολυετή διακυβέρνηση Κάμερον-Μέι, και την τοξικότητα της σημερινής ενοίκου του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, το Συντηρητικό Κόμμα διατηρεί τις δυνάμεις του.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά σύμφωνα με τα ποιοτικά ευρήματα ολων των τελευταίων δημοσκοπήσεων, θα δώσει μάχη… θρίλερ με το Εργατικό Κόμμα για την επανεκλογή του στη διακυβέρνηση της χώρας, στις επόμενες εκλογές.
Ο βασικός λόγος στον οποίο καταλήγουν όλες σχεδόν οι αναλύσεις είναι ο… εικονιζόμενος στην κούπα της εφημερίδας «Evening Standard».
Ο… Αριστερός Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης των Εργατικών, δεν έχει καταφέρει να πείσει τη βρετανική κοινωνία ότι, μπορεί να ηγηθεί της χώρας στο μέλλον. Ακριβώς όπως είχε αποτύχει ο προκάτοχός του, επίσης… Αριστερός και άνθρωπος των Συνδικάτων, Εντ Μίλιμπαντ.
Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι, η πλειοψηφία της μεσαίας και όλη σχεδόν η ανώτερη τάξη στη Μεγάλη Βρετανία, θεωρεί τον Τζέρεμι Κόρμπιν… περισσότερο επικίνδυνο ακόμη και από το Brexit.
Όχι απαραιτήτως επειδή θα πλήξει τα συμφέροντά τους.
Αλλά επειδή θα πλήξει τα συμφέροντα της Βρετανίας.

Κυριάκος Βελισσάριος

Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...