• 27 Νοεμβρίου, 2020

Ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να εγκρίνει τη δολοφονία Σολεϊμανί

 Ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να εγκρίνει τη δολοφονία Σολεϊμανί

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Τα σχετικά ρεπορτάζ στα αμερικανικά ΜΜΕ έχουν πολλαπλασιαστεί. Και, αν κρίνει κανείς από τις πηγές δημοσίευσης, το πιθανότερο είναι ότι η διαρροή προέρχεται από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή και άμεσα ενδιαφερόμενο.

Ο Μάικ Πομπέο λοιπόν φέρεται ως ο… εγκέφαλος της δολοφονίας Σολεϊμανί. Δηλαδή, εκείνος που έπεισε τον Ντόναλντ Τραμπ για την αναγκαιότητα να προχωρήσει στην έγκριση της εκτέλεσης του αρχηγού των Φρουρών της Επανάστασης, παρά τους μεγάλους κινδύνους για… μπαχαλοποίηση τους επόμενους μήνες, με φόντο τις οριακές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο πρώην Διοικητής της CIA  και κατεξοχήν εκπρόσωπος του “βαθέως κράτους” της Ουάσινγκτον αλλά και ειδικότερα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ανέστειλε πρόσφατα τα σχέδιά του για αποχώρηση από το State Department, προκειμένου να διεκδικήσει την έδρα του Κάνσας στη Γερουσία, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι, θέλει να… φροντίσει περισσότερο και με μεγαλύτερη μεθοδικότητα το προσωπικό πολιτικό μέλλον του. Έχοντας ως… τρόπαιο το κεφάλι του Κασίμ Σολεϊμανί.

 

Κυριάκος Βελισσάριος

Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...