• 29 Νοεμβρίου, 2020

Ούτε για το C4I… ήξερε κάτι ο Σημίτης;


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
 
Για τα σκάνδαλα της παρέας της… φεγγαρόπετρας, συγγνώμη, του Παντείου Πανεπιστημίου, δηλαδή των καθηγητών-φίλων του, δεν ήξερε τίποτα.
Για τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών, του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, δεν ήξερε τίποτα.
Για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου δεν ήξερε τίποτα.
Για τα σκάνδαλα των απευθείας αναθέσεων και της υπερτιμολόγησης των μεγάλων έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν ήξερε τίποτα.
Για το σκάνδαλο με τα χρήματα που μετέφερε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ο “αντ’ αυτού” του, Θόδωρος Τσουκάτος, δεν ήξερε τίποτα.
Για το σκάνδαλο με το swap της Goldman Sachs, χάρη στο οποίο μπήκαμε στην ΟΝΕ, και το πληρώσαμε μετά από μια δεκαετία, δεν ήξερε τίποτα.
Εσχάτως, μαθαίνουμε ότι, ούτε για το σκάνδαλο του C4I ήξερε τίποτα. Του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, που παρήγγειλε η κυβέρνησή του, και παραδόθηκε… μετά τους Αγώνες του 2004.
Το 2000, ο Κώστας Καραμανλής τον είχε αποκαλέσει “αρχιερέα της διαπλοκής”. Και ένα από τα τηλεοπτικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας τον παρουσίαζε ως ασώματο κεφαλή, που… δεν ήξερε και δεν καταλάβαινε.
Πολλές και σκανδαλιστικές οι συμπτώσεις, για τον Κώστα Σημίτη. Λίγο θάρρος, δεν θα έβλαπτε, κύριε πρόεδρε. Προτού τα “ορφανά” και οι “καλοταϊσμένοι” από τη διακυβέρνησή σας, επιβάλλουν να προστεθεί σχετική πρόνοια στο Σύνταγμα που θα… απαγορεύει να σας ελέγξει η Δικαιοσύνη.
Γιατί η κοινωνία και η Ιστορία, σας έκριναν και σας πάρκαραν στο περιθώριο.
Στη ντουλάπα με τους σκελετούς.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...