• 15 Ιουλίου, 2020

Οι 6 Πολιτείες που (αυτή τη στιγμή) χαρίζουν στον Μπάιντεν το Οβάλ Γραφείο

 Οι 6 Πολιτείες που (αυτή τη στιγμή) χαρίζουν στον Μπάιντεν το Οβάλ Γραφείο

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων… γέρνει. Ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα στοιχεία των ερευνών της κοινής γνώμης που διενεργούνται στην Αμερική, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη και σφαιρική εικόνα των κοινωνικών τάσεων, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Έτσι ώστε, αυτή τη φορά να μην αιφνιδιαστούν οι δημοσκόποι όπως το 2016, όταν προέβλεψαν σωστά τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον στην λαϊκή ψήφο, δεν… υποψιάζονταν ωστόσο τη συστηματική δουλειά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σε μεγάλες και κρίσιμες Πολιτείες-κλειδιά, που χάρισαν τελικά στον Ντόναλντ Τραμπ προεδρική πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων. Και μαζί, τα κλειδιά για το Οβάλ Γραφείο.

Σήμερα, με τον Μπάιντεν να καλπάζει στις δημοσκοπήσεις, χωρίς τα… μπρος-πίσω της Χίλαρι Κλίντον το 2016, το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο των μετρήσεων εστιάζεται στο πώς δείχνουν ότι θα συμπεριφερθούν οι ψηφοφόροι σε Πολιτείες-κλειδιά, τις οποίες είχε κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Ειδικά 6… τρομάζουν τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, καθώς η διαφορά υπέρ του Τζο Μπάιντεν αγγίζει διψήφιο ποσοστό. Η Φλόριντα, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, η Πενσιλβάνια, η Αριζόνα και η Βόρεια Καρολίνα. Και οι αριθμοί δείχνουν να… επιμένουν.

Κονδυλία Ορτανσίου

Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας

Διαβάστε Ακόμα...