Οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών ως… μεγαλύτερο όπλο του Τραμπ

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Ακόμη ένα debate των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος που… χάρισε χαμόγελα στον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι 12 εναπομείναντες υποψήφιοι των Δημοκρατικών συμμετείχαν στο debate του CNN στο Οχάιο, μια από τις Πολιτείες-κλειδιά, που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του εκάστοτε Προέδρου των ΗΠΑ μέσω της διαδικασίας του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων.

Και με την εμφάνισή τους, κατώτερη των περιστάσεων, άχρωμη και χωρίς όραμα για το μέλλον της Αμερικής, αποδείχτηκαν και πάλι το… μεγαλύτερο όπλο του Ντόναλντ Τραμπ στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί στην Προεδρία των ΗΠΑ στην αναμέτρηση του 2020.

Ο Τζο Μπάιντεν, η Ελίζαμπεθ Ουόρεν και ο Μπέρνι Σάντερς… αλληλοεξουδετερώνονται, η Καμάλα Χάρις έχασε προ πολλού το τρένο, και οι νεώτεροι Πιτ Μπούτιτζεζ, Μπέτο Ο’ Ρουρκ και Τζούλιαν Κάστρο δεν έχουν καταφέρει να πείσουν ότι μπορούν να εκφράσουν την αλλαγή σελίδας την οποία έχει ανάγκη η αμερικανική κοινωνία.

Με τον εσωκομματικό εμφύλιο να φουντώνει, όσο… λιγότεροι υποψήφιοι απομένουν, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μπορεί να προετοιμαστεί καλύτερα για να αντιμετωπίσει τον Δημοκρατικό υποψήφιο που θα προκύψει από τη διαδικασία βαθιά “τσαλακωμένος”.

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής