• 24 Οκτωβρίου, 2020

Οι συμβουλές του Δημήτρη Μαύρου στη ΝΔ ενόψει εθνικών εκλογών

 

Γράφει ο Δημήτρης Μαύρος

Πηγή: real.gr

 

Υπάρχουν τρεις ερωτήσεις (παρουσίαση Star 24/5/2019) που όλα τα τελευταία χρόνια, ακόμα και τον Σεπτέμβριο του 2015, έδιναν τη φορά των πραγμάτων.

Το ερώτημα «ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει εσείς, ποιο θα θέλατε να κερδίσει;» με τη Ν.Δ. 11% μπροστά, το ερώτημα «και ποιο κόμμα θα σας ενοχλούσε αν κέρδιζε;» με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει με 18% διαφορά και το ερώτημα «σε ποιο κόμμα ταιριάζει η φράση “αναγκαίο κακό”, δηλαδή είναι η λιγότερο κακή λύση» και εκεί προηγείτο πάλι η Ν.Δ. με 10% διαφορά.

Συνεπώς, υπήρχε και ενδεχομένως υπάρχει ένα έντονο «αντι-συριζαϊκό» κίνημα. Αυτό έχει σαν επακόλουθο να μπορεί να πει κάποιος στη Ν.Δ. «απλά μην κάνεις τίποτα. Μην κάνεις απλά το λάθος», δηλαδή στρατηγική ώριμου φρούτου.

Το δίλημμα, όμως, σήμερα είναι «διαχείριση φτώχειας vs ανάπτυξη», με νικητή το δεύτερο συστατικό που αποτελεί και βασικό δομικό χαρακτηριστικό της Ν.Δ. περισσότερο παρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Και επί αυτού ο Ελληνας δεν πείθεται πλέον με ανακοινώσεις και καλές προθέσεις. Απαιτεί τεκμηρίωση που διαπερνά όχι μόνο την ψυχή και το μυαλό του, αλλά πάει κατευθείαν στην τσέπη του.

Συνεπώς, η Ν.Δ. πρέπει να βρει τον τρόπο να διανύσει ολόκληρο το μονοπάτι «θυμικό – λογική» και να φτάσει στο «παντελόνι».

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...