• 22 Οκτωβρίου, 2020

Οι προβλέψεις για ύφεση-σοκ στην οικονομία και ο… ανασχηματισμός

 Οι προβλέψεις για ύφεση-σοκ στην οικονομία και ο… ανασχηματισμός

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία, και οι εκτιμήσεις για ύφεση-σοκ στην Ελλάδα, λόγω της αναπόφευκτης απώλειας από τουριστικά έσοδα, επηρεάζουν καθοριστικά τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μέλλον.

 

Για παράδειγμα, στο σκέλος του ανασχηματισμού, που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, με τη μορφή διορθωτικών παρεμβάσεων και περιορισμένων αλλαγών σε κεντρικά υπουργεία, είναι προφανές ότι οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας, θα φρενάρουν ακόμη περισσότερο τις αλλαγές.

 

Στο οικονομικό επιτελείο, θα είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη η αλλαγή προσώπων, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί πολύτιμος χρόνος, που δεν υπάρχει διαθέσιμος, με την ελληνική οικονομία να φλερτάρει με βαθιά ύφεση.

 

Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Πρωθυπουργό να καλείται να πάρει τις οριστικές αποφάσεις του εντός των επόμενων εβδομάδων, τόσο σε επίπεδο στρατηγικής όσο και προσώπων.

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...