Οι πολιτευτές (της… κακιάς ώρας) που πιστεύουν ότι θα εκλεγούν βουλευτές με… στασίδι στην τηλεόραση


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
 
Στην εποχή των Μνημονίων, το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού… έπιασε πάτο. Και μην σπεύσετε να πείτε ότι, όλοι αυτοί οι “διασκεδαστές” που εκλέγονται στο Κοινοβούλιο, ψηφίζονται από την κοινωνία. Ουσιαστικά, η παρουσία τους στα ψηφοδέλτια των κομμάτων επιβάλλεται από κάθε είδους συμφέροντα. Οικονομικά και όχι μόνο, με τζάκια, γόνους και χορηγούς του πολιτικού συστήματος, να μην αφήνουν την κοινωνία να αναπνεύσει.
Δείτε όλες αυτές τις… χαριτωμένες φιγούρες που σεργιανίζουν στην τηλεόραση. Από εκπομπή σε εκπομπή. Πολιτευτές… της κακιάς ώρας, που έχουν ξεμείνει στην προηγούμενη σελίδα. Νομίζουν ότι θα εκλεγούν βουλευτές, επειδή τους δείχνει η τηλεόραση. Και προκειμένου να τους δείξει η τηλεόραση, είναι έτοιμοι… να κάνουν τα πάντα.
Μετά από μια δεκαετία κρίσης, η κοινωνία έχει γίνει περισσότερο απαιτητική. Και όσο περισσότερο βλέπει στους τηλεοπτικούς δέκτες γραφικές φυσιογνωμίες να έχουν πιάσει στασίδι από εκπομπή σε εκπομπή, από κανάλι σε κανάλι, τόσο περισσότερο… βιάζεται να έρθει η ώρα της κάλπης.
Για να τους μαυρίσει… Όσο περισσότερο ανοίγουν το στόμα τους άλλωστε, επιχειρώντας να διατυπώσουν επιχειρήματα, τόσο περισσότερο αποκαλύπτουν την ανεπάρκειά τους. Σε πανελλαδική, απευθείας μετάδοση.

Written by

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής