Οι… νοσταλγοί του Ομπάμα αποφάσισαν (;) να κάνουν τον Τζο Μπάιντεν Πρόεδρο των ΗΠΑ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Η… σοσιαλίστρια “Ποκαχόντας”, ο λαϊκιστής παππούλης από το Βερμόντ, ο Δήμαρχος Πιτ για τον φιλελευθερισμό του οποίου η Αμερική δεν είναι ακόμη έτοιμη, ο μεγιστάντας Μπλούμπεργκ, η… αδιόρθωτη Χίλαρι.

Το τελευταίο διάστημα, τα αμερικανικά ΜΜΕ εστίασαν στους Ελίζαμπεθ Ουόρεν, Μπέρνι Σάντερς, Πιτ Μπούτιτζεζ, Μπάικ Μπλούμπεργκ και Χίλαρι Κλίντον, αναφορικά με την προοπτική να δώσουν τη μάχη των προεδρικών εκλογών του 2020, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, για τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.

Όλα αυτά… υποτίμησαν τον Τζο Μπάιντεν. Λάθος στρατηγικό. Όπως επιβεβαιώνουν τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ο επί οκταετία Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, την περίοδο της ηγεσίας Ομπάμα, έχει αυξήσει και εδραιώνει το προβάδισμά του έναντι των συνυποψηφίων του για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών. Σε σύγκριση με τους Μπλούμπεργκ και Χίλαρι Κλίντον, που δεν συμμετέχουν στην κούρσα, διατηρεί επίσης μεγάλο προβάδισμα δημοφιλίας. Και απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, επικρατεί με διαφορά 6%-10%.

Υπάρχει μυστικό στην… ανάσταση του Τζο Μπάιντεν; Φυσικά. Τα ευρήματα δείχνουν ότι ο έμπειρος πολιτικός σαρώνει τους αντιπάλους στην προτίμηση των Αφρο-Αμερικανών. Εκείνων δηλαδή που μέχρι πρότινος τον έβλεπαν με επιφύλαξη. Εκείνων που χάρισαν στον Μπαράκ Ομπάμα την Προεδρία των ΗΠΑ, το 2008 και το 2012.

Οι… νοσταλγοί του “Ο” επιστρέφουν. Για να διώξουν τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος