Οι εκπαιδευτικοί που πέτυχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αναμένουν από το υπουργείο Παιδείας τη δικαίωσή τους


 
Οι δικαστικώς δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί του ΑΣΕΠ 2008 πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα.
Η αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την κα Μουτζούρογλου τον νομικό σύμβουλο κ. Παλαμιώτη και δύο ακόμη στελέχη του ΥΠΕΠΘ. Στη συνάντηση γνωστοποιήθηκε από την πλευρά του υπουργείου ότι, υπάρχει πολιτική βούληση υλοποίησης των δικαστικών αποφάσεων οι οποίες ουσιαστικά δεσμεύουν την διοίκηση του για την εφαρμογή τους. Τονίστηκε όμως από την πλευρά της διοίκησης ότι, διατυπώθηκε ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τον τρόπο υλοποίησης των δικαστικών αποφάσεων.
Ακόμη, η διοίκηση δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο του ερωτήματος με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις των εκπαιδευτικών οι οποίοι στις αρχές Ιουλίου είχαν ενημερωθεί από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αγγελόπουλο ότι, η διαδικασία του διορισμού τους θα γινόταν μέσα σε τρείς εβδομάδες. Τέλος, έφυγαν από το υπουργείο με τη διαβεβαίωση ότι έως τις 25/9 θα υπάρξουν αίσιες εξελίξεις για το ζήτημά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το ΥΠΕΠΘ προσανατολίζεται στην εξαγγελία ενός νέου συστήματος ΑΣΕΠ τον Οκτώβριο ο οποίος δεν θα είναι γραπτός διαγωνισμός. Θα είναι ένας διαγωνισμός υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ με κατάθεση δικαιολογητικών στον οποίο θα μοριοδοτούνται τα τυπικά προσόντα (πτυχίο, μεταπτυχιακό κτλ.) αλλά κυρίως η προϋπηρεσία σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία. Φημολογείται ότι οι εκπαιδευτικοί που θα έχουν συμπληρώσει 84 μήνες προϋπηρεσίας στην δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση θα έχουν σοβαρό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων για να διοριστούν.
Το πρακτικό πρόβλημα ωστόσο είναι ότι, το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να θεσπίσει καινούριο σύστημα διορισμών, αν πρώτα δεν έχει τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα της αποκατάστασης των εκπαιδευτικών οι οποίοι πέτυχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008, και έχουν δικαιωθεό.
 

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι