• 22 Οκτωβρίου, 2020

Οι δυο γυναίκες που μπορούν να χαρίσουν στον Μπάιντεν τον Λευκό Οίκο

 Οι δυο γυναίκες που μπορούν να χαρίσουν στον Μπάιντεν τον Λευκό Οίκο

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Η είδηση δεν εντοπίζεται φυσικά, τόσο πολύ, στην κοινή πρωτοβουλία της Καμάλα Χάρις και της Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ για την κλιματική αλλαγή. Αλλά στους πολιτικούς συνειρμούς που προκαλεί η κοινή περπατησιά του.

Η Γερουσιαστής της Καλιφόρνια είναι το φαβορί για Αντιπρόεδρος του Τζο Μπάιντεν, σε μια μάχη… θρίλερ με τη Σούζαν Ράις, και εφόσον τα καταφέρει, θα βρίσκεται στην προφανή αφετηρία για να γίνει στη συνέχεια η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και μάλιστα, προερχόμενη από την κοινότητα των Αφρο-Αμερικανών.

Η νεαρή Βουλευτής της Νέας Υόρκης έχει εξελιχτεί στην απόλυτη σταρ της αμερικανικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια, με τη δυναμική της παρέμβασής της μέσω των social media να είναι εντυπωσιακή. Και να προδικάζει ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον, ίσως μέχρι το… Οβάλ Γραφείο, κάποια στιγμή.

Οι δυο τους είναι οι γυναίκες που θα μπορούσαν να χαρίσουν στον Τζο Μπάιντεν τον Λευκό Οίκο. Σε κάθε περίπτωση, να τον στερήσουν από τον Ντόναλντ Τραμπ, αξιοποιώντας την κοινωνική αποδοχή που απολαμβάνουν στη σημερινή Αμερική.

Αν τα καταφέρουν, η Ιστορία… δεν θα τις ξεχάσει.

Κονδυλία Ορτανσίου

Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας

Διαβάστε Ακόμα...