• 1 Ιουνίου, 2020

Οι Βρυξέλλες προτιμούν Παπαδήμο για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

 

Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”

 

Η επιλογή του προσώπου που θα προτιμήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι από τις παραμέτρους που θα κερδίζουν ζωτικό χώρο στα πολιτικά παρασκήνια, όσο θα τρέχει ο χρόνος προς την ολοκλήρωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου.

 

Ο σημερινός Πρωθυπουργός κρατάει όλα τα χαρτιά στα χέρια του, και διατηρεί το προνόμιο, όχι μόνο να αιφνιδιάσει, αλλά και να εντάξει το θέμα σε μια ευρύτερη πολιτική στρατηγική.

 

Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι, η περίπτωση ανανέωσης της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες. Όπως και η προοπτική διαδοχής του από πρόσωπο με αμιγώς κεντροδεξιά προέλευση και χαρακτηριστικά.

 

Κάπως έτσι, έχουν πέσει στο τραπέζι σενάρια για την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Αλέκο Παπαδόπουλο, αν και μάλλον η περίπτωση του Λουκά Παπαδήμου είναι η… πλέον ενδιαφέρουσα.

 

Ο πρώην πρωθυπουργός, με την ακαδημαϊκή διάσταση της προσωπικότητάς του, εκτιμάται ότι μπορεί να σηματοδοτήσει ένα «καινούριο ξεκίνημα» στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ θεωρείται σίγουρο στοίχημα ότι οι Βρυξέλλες τον προτιμούν, όπως συνέβη και με το πρόσωπο του Μαργαρίτη Σχοινά για το αξίωμα του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος «περπάτησε» τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης, ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και οι προσβάσεις του στα κέντρα λήψης των αποφάσεων θα μπορούσαν να αποδειχτούν εξαιρετικά ενισχυτικές των πρωτοβουλιών του Κυριάκου Μητσοτάκη σε διεθνές επίπεδο.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...