• 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Οι αντοχές του Μπούτετζετζ… αιφνιδιάζουν το Δημοκρατικό Κόμμα

 Οι αντοχές του Μπούτετζετζ… αιφνιδιάζουν το Δημοκρατικό Κόμμα

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Στην Αϊόβα κέρδισε οριακά. Στο Νιού Χαμσάιρ έχασε οριακά. Και τις δυο πρώτες Πολιτείες όπου δοκιμάστηκε στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Πιτ Μπούτετζετζ εμφανίστηκε ως το αντίπαλο δέος του Μπέρνι Σάντερς.

Το… μετριοπαθές αντίβαρο στον βετεράνο Γερουσιαστή του Βερμόντ, ο οποίος παίζει το χαρτί του… Τραμπ των Δημοκρατικών. Και οι δυο τους ωστόσο άφησαν πολύ πίσω τον ανταγωνισμό των υπολοίπων, κυρίως τον Τζο  Μπάιντεν, την εκλογική δεξαμενή του οποίου επιδιώκει να… λεηλατήσει ο πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, για να προσπεράσει τον Μπέρνι Σάντερς, και να αναμετρηθεί εκείνος με τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο.

Μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων και την επιβεβαίωση της οριακής νίκης του Μπέρνι Σάντερς, ο Πιτ Μπούτετζετζ εμφανίστηκε ως… Μπαράκ Ομπάμα. Μετριοπαθής, προσεκτικός, ενωτικός. Θέλει άλλωστε να ενώσει το κόμμα απέναντι στον Τραμπ.

Και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα. Γι’ αυτό και οι αντοχές του έχουν αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Φρίξος Παλαιολόγος

Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...