Ν. Ελευθερόγλου: Τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και οι εξετάσεις να γίνουν Σεπτέμβριο

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Πηγή: pireasnow.gr

 

Από εδώ αυτή τη στήλη είχαμε εγκαίρως ζητήσει από την  κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία. Ευτυχώς έστω και με λίγες ημέρες καθυστέρηση το έκαναν πράξη και έσωσαν με αυτήν  την κίνηση πολλές ζωές και κυρίως περιόρισαν την εξάπλωση του φονικού ιού. Παρακολουθούμε όλες αυτές τις ημέρες την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παιδείας και την κυβέρνηση να συνεχίζει να επαναλαμβάνει μονότονα ότι οι πανελλήνιες θα γίνουν κοντά στην ημερομηνία που είχαν προγραμματιστεί τον Ιούνιο.

Τους λέμε λοιπόν να σταματήσουν και να ανακοινώσουν  σήμερα, για να μην  πούμε χθες, την μετάθεση των εξετάσεων για τον Σεπτέμβριο. Θα είναι εγκληματικό λάθος να ανοίξουν τα σχολεία τον Μάιο και οι μαθητές να στοιβαχτούν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο για εξετάσεις. Δηλαδή να μαζευτούν χιλιάδες παιδιά  μέσα σε κλειστές αίθουσες την ώρα που ο εφιάλτης δεν θα έχει τελειώσει. Και αυτό είναι το ένα σκέλος. Το δεύτερο αφορά την ψυχολογία και την κατάσταση την επόμενη ημέρα τόσο για τα απιδιά, όσο και για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Αντί λοιπόν κάποιοι να παίζουν με χιλιάδες παιδιά, συντηρώντας την αγωνία τους και τα προβλήματα που βιώνουν αυτήν την  περίοδο, να τολμήσουν και να βάλουν ένα τέλος σε αυτό το σίριαλ.

Τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και οι εξετάσεις να γίνουν Σεπτέμβριο, εαν δεν μπορούν να γίνουν με άλλον τρόπο και από απόσταση από τα σπίτια. Ας τολμήσουν λοιπόν στην  κυβέρνηση να το ανακοινώσου. Θέλω να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί και πρέπει, να το πράξει, αφού οι Υπουργοί του είναι αναποφάσιστοι. Αυτή η απόφαση θα ηρεμήσει πολλά σπίτια και κυρίως θα είναι κίνηση λογικής και ευαισθησίας.

Ν

υ.γ. Το ίδιο φυσικά ισχύει για όλα τα παιδιά που θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις τον Ιούνιο.

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι