• 20 Ιανουαρίου, 2021

Ν. Ελευθερόγλου: Σε αυτή τη μεγάλη μάχη, υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν πάνω από όλα το “εμείς”

 Ν. Ελευθερόγλου: Σε αυτή τη μεγάλη μάχη, υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν πάνω από όλα το “εμείς”

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”

 

Μπορεί να γκρινιάζουμε συνέχεια. Μπορεί να πιστεύουμε ότι έχουν χαθεί οι αξιακοί κώδικες, αλλά κάτι μαγικό συμβαίνει πάντα και αλλάζει αυτή η εικόνα. Το ελληνικό φιλότιμο επιστρέφει και σε κάνει να γίνεσαι πιο αισιόδοξος. Διότι σε αυτήν τη μεγάλη μάχη απέναντι στον κορονοϊό, σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο, υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν πάνω από όλα το εμείς και μετά το εγώ τους.

Και αυτό, την ώρα που κάποιοι θεωρούν είτε ότι είναι μαγκιά είτε ότι είναι πολιτική πράξη το να μην τηρούν τα μέτρα. Ότι αυτοί έχουν μια… ανοσία που μεταφράζεται, σε απλά ελληνικά, ως αναισθησία. Γιατί για να κάνουν το κέφι τους ρισκάρουν τις ζωές των δικών τους ανθρώπων αλλά και όλων ημών. Ας είναι.

Το «Π» ήταν η πρώτη εφημερίδα στην Ελλάδα, που πρωτοσέλιδα στο πρώτο κύμα βγήκε και ευχαρίστησε τους «ήρωες» της νέας εποχής. Γιατρούς, νοσηλευτές, ένστολους, ανθρώπους που δουλεύουν στην καθαριότητα, ντελιβεράδες, εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ και που, όταν εμείς είχαμε κλειστεί στα σπίτια μας, φρόντιζαν να μην μας λείψει τίποτε.

Τις τελευταίες ώρες που η Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται και πληρώνει ακριβό τίμημα, στον φονικό ιό, πάλι μια νέα γενιά ηρώων βγαίνει στο προσκήνιο για να ενισχύσει τις προσπάθειες να σωθούν ζωές.

Πρόκειται για δεκάδες νοσηλεύτριες που δίνουν το «παρών» σε αυτήν τη μάχη, στο πλευρό των συναδέλφων τους και των γιατρών.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τις 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη, που μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό, ακόμα 23 μεταβαίνουν στην «κόκκινη» από τα κρούσματα περιοχή.

Ειδικότερα, φτάνουν στη Θεσσαλονίκη έξι νοσηλεύτριες από το Άργος, πέντε από την Κομοτηνή, πέντε από την Κόρινθο, τρεις από την Κέρκυρα, τρεις από τα Γιάννενα και μία από τη Σπάρτη.

Ξεβολεύτηκαν και ρισκάρουν τη ζωή τους. Γιατί για κάποιους ανθρώπους ο όρκος προς τον Ιπποκράτη, ο όρκος προς τον συνάνθρωπό τους, είναι ισχυρότερος από το ανέμισμα κομματικών λαβάρων.

Γι’ αυτό και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για ό,τι κάνουν για εμάς. Από αυτήν τη «μάχη» θα βγούμε δυνατότεροι και σοφότεροι, χάρις σε κάποιους συνανθρώπους μας, όπως αυτές οι νοσηλεύτριες.

Να είναι καλά, και ελπίζω οι κυβερνώντες να μην τις ξεχάσουν την επόμενη μέρα…

του Νίκου Ελευθερόγλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...