Ν. Ελευθερόγλου: Οι υπεύθυνοι της ντροπής που “γκρίζαρε” το Αιγαίο

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Πηγή: Εφημερίδα Παρασκήνιο

 

Σαν σήμερα, ο τότε δήμαρχος της Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός ότι η Τουρκία εγείρει εδαφικές αξιώσεις στα Ίμια, ύψωσε την ελληνική σημαία στη Μικρή Ίμια, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου Γ. Ριόλα και δύο κατοίκους του νησιού. Την επόμενη μέρα υψώθηκε η σημαία και στην άλλη βραχονησίδα. Η αντίστροφη μέτρηση για τα όσα ακολούθησαν είχε μόλις ξεκινήσει.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 24 χρόνια από τη μελανότερη σελίδα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

24 χρόνια από την τραγωδία των Ιμίων, που άνοιξε τις ορέξεις των Τούρκων και οδήγησε την πατρίδα μας στα όσα ζούμε στις ημέρες μας.

24 χρόνια πέρασαν από τη θυσία των τριών παλικαριών μας (Καραθανάση, Βλαχάκου, Γιαλοψού) που έδωσαν τη ζωή τους, για να μην παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή εδάφους της Ελλάδας, όπως είχαν ορκιστεί.

24 χρόνια μετά, οι υπεύθυνοι αυτής της ντροπής, που «γκρίζαρε» το Αιγαίο, εξακολουθούν να παραμένουν ατιμώρητοι, κουνώντας μάλιστα και το δάκτυλο, με θράσος.

24 χρόνια μετά, και οι εισβολείς ετοιμάζονται να υλοποιήσουν τα επόμενα σχέδιά τους στην περιοχή, με τους γνωστούς συμμάχους μας να παραμένουν επιτήδεια ουδέτεροι, κρατώντας ίσες αποστάσεις για θύτες και θύματα.

24 χρόνια μετά, και αντί να έχουμε στήσει άγαλμα για τουςήρωές μας στα Ίμια, τον τόπο της θυσίας τους, δεν τολμάμε να πατήσουμε το πόδι μαςστο ελληνικό έδαφος, για να μην ενοχληθούν οι δολοφόνοι τους.

24 χρόνια μετά, οι «φίλοι» μας ετοιμάζονται να μας σύρουν σε διαπραγματεύσεις, υπό καθεστώς απειλής για να μας κοντύνουν για άλλη μια φορά.

24 χρόνια μετά, και επειδή οι καιροί είναι περίεργοι, μια νέα κυβέρνηση ίσως βρεθεί μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της νεότερης ιστορίας μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι Κώστας Σημίτης που δήλωνε από το βήμα της Ελληνικής Βουλής στο πλαίσιο των προγραμματικών του δηλώσεων, στις 29 Ιανουαρίου του 1996,ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά, αλλά έκανε άλλα…

Δεν είναι Κώστας Σημίτης που λίγα 24ωρα μετά έβαλε την ουρά στα σκέλια και άρχισε τα «ευχαριστώ» στους Αμερικανούς, γιατί δεν πήγαμε για μια…βραχονησίδα σε πόλεμο, αλλά στην ουσία άνοιξε τις πύλες της κολάσεως για τον Ελληνισμό!

Θέλουμε να πιστεύουμε και το πιστεύουμε ότι οι ελληνικές δυνάμεις είναι έτοιμες να πουν το ΩΣ ΕΔΩ.

Οι κινήσεις που έγιναν και με αφορμή τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα δεν παίζει. Η σημειολογία των αλλαγών είναι πολύ σημαντική, για όσους γνωρίζουν.

Και καλό θα είναι αυτό να το καταλάβουν εχθροί, φίλοι και κυρίως ο ελληνικός λαός. Κανείς μας δεν θέλει πόλεμο. Αλλά νέα Ίμια ούτε πρόκειται, ούτε πρέπει να υπάρξουν. Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε: ΩΣ ΕΔΩ…

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι