• 18 Ιανουαρίου, 2021

Ν. Ελευθερόγλου: Η παγίδα που (μας) στήνει η Τουρκία

 Ν. Ελευθερόγλου: Η παγίδα που (μας) στήνει η Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Πηγή: pireasnow.gr

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το βρόμικο σχέδιο της Τουρκίας.  Από το πρωί ξεκίνησε εκ νέου τη ρίψη χημικών στις Καστανιές, από το σώμα…επιλέκτων που έστειλε χθες ο Ερντογάν στην περιοχή ανεβάζοντας το επίπεδο κλιμάκωσης της κρίσης με την Ελλάδα. Γιατί όμως ο Τούρκος Πρόεδρος επιλέγει αυτήν την τακτική;

Για όσους δεν θυμούνται τους υπενθυμίζουμε ότι πρίν λίγες ημέρες ο Ερντογάν απέσυρε δυνάμεις από την περιοχή για να τις στείλει στην Συρία. Αυτός είναι ο λόγος που έστειλε αρχικά το…ξυπόλητο τάγμα των προσφύγων-μεταναστών στον Εβρο δημιουργώντας “τείχος” στην περιοχή με τα σώματα των δυστυχισμένων.

Τώρα που κλείνει συμφωνία με την Ρωσία για το Ιντλίμπ στέλνει και πάλι δυνάμεις στην περιοχή. Τι κατάφερε με αυτό ο Ερντογάν; Πρώτα από όλα δέσμευσε μεγάλες στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις μας στον Εβρο. Αποτέλεσμα από χθες να ξεκινήσει δικές του ασκήσεις νότια της Κρήτης και κοντά στο Καστελόριζο, που είναι ο πραγματικός στόχος του. Η Τουρκία εκτιμά ότι με το να διασπά την ελληνική προσοχή στον Εβρο και να “κουράζει” τις δυνάμεις μας με την τακτική…ανταρτοπόλεμου, θα έχει πλεονέκτημα για την επόμενη κίνησή του. Αυτή είναι η πραγματική παγίδα που στήνει η Τουρκία, για αυτό και χρειάζεται συναγερμός και ετοιμότητα στο Αιγαίο.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...