Ν. Ελευθερόγλου: Η κυβέρνηση κινδυνεύει να πέσει θύμα της επιτυχίας της

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”

Oύτε ο πιο ευφάνταστος σκηνοθέτης δεν θα μπορούσε να μεταφέρει στο… πανί όσα έχουν συμβεί στην πατρίδα μας (αλλά και
στον κόσμο) από την ημέρα που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ηγεσία της χώρας.

Για να είμαστε ειλικρινείς, όσα σχέδια και να είχαν προετοιμαστεί, όσο έτοιμος και να ήταν, κανένας δεν θα είχε προβλέψει απαντήσεις σε όσα ζούμε και άλλαξαν τη ζωή μας.

Τίποτα δεν είναι ίδιο και τίποτα δεν θα είναι ίδιο από εδώ και πέρα.

Όποιος ισχυριστεί οτιδήποτε άλλο απλά θα κοροϊδεύει τον εαυτό του και τους άλλους. Το χειρότερο όλων είναι ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμη την ημερομηνία λήξης των πολλαπλών κρίσεων που βιώνουμε…

Θα λέγαμε ότι το μόνο που δεν είναι εκτός προγράμματος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι τον γνώριζαν ανέμεναν την αντιπολιτευτική του τακτική και, εάν δεν είχε μεσολαβήσει ο κορονοϊός, ήδη το κίνημα των… αγανακτισμένων θα είχε βγει ξανά στις πλατείες.

Δυστυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας, αντί να απαλλαγεί από τα βαρίδια που έχει στο «μαγαζί» του, παραμένει εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα όπου το μωσαϊκό απόψεων, αντί να λειτουργεί συνθετικά, απειλεί ολοένα περισσότερο το οικοδόμημα που σχεδίαζε ο τέως πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας, που δεν κινδύνεψε από το αποτέλεσμα των εκλογών, μια και οι πολίτες τού έδωσαν τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον μετατρέψει σε ισχυρό πόλο της Κεντροαριστεράς, κινδυνεύει πλέον από τους ίδιους τους συντρόφους του, που θέλουν να τον κρατήσουν εγκλωβισμένο.

Όσο κι αν θέλει να κάνει φυγή προς τα εμπρός, με επίθεση στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό, τα προβλήματα, που είναι κάτω από το χαλί, μεγαλώνουν. Αυτό, όμως, αφορά τον ίδιο. Ωστόσο, οφείλουμε να του πούμε ότι κινδυνεύει να πέσει θύμα της επιτυχίας του να παραμείνει «ζωντανός» στις τελευταίες εκλογές.

Το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Και αυτή κινδυνεύει να πέσει θύμα της επιτυχίας της στην αντιμετώπιση πολλαπλών κρίσεων. Μόνο που για εκείνη λειτουργεί επιπρόσθετα και κάτι ακόμη: ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι καταδικασμένος να πετύχει. Διαφορετικά, τα πράγματα θα πάρουν απρόβλεπτες διαστάσεις…

Η κρίση είναι μεγάλη. Η διάρκειά της και η έντασή της είναι απρόβλεπτες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Γι’ αυτό, όπως εγκαίρως σας είχαμε προειδοποιήσει, προσδεθείτε! Τα μακροβούτια δεν τελείωσαν – θα λέγαμε ότι μόλις ξεκίνησαν…

 

 

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι