• 12 Ιουλίου, 2020

Ο άνθρωπος τον οποίο πιέζει (ανεπιτυχώς) ο Τραμπ να… σώσει την Προεδρία του


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Ο άνθρωπος που… πιέζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει τη διάσωση της Προεδρίας του. Ανεπιτυχώς όπως αποδείχτηκε.
Νικ Έιερς, ετών 36. Ένα από τα ανερχόμενα πολιτικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που διατηρεί το αξίωμα του Προσωπάρχη του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικς Πενς, ήταν το το μεγάλο φαβορί για να διαδεχθεί τον Τζον Κέλι, στο αξίωμα του… κανονικού Προσωπάρχη, μέχρι να πει και επίσημα το μεγάλο “όχι”.
Του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, του ανθρώπου που, υπό κανονικές συνθήκες, διατηρεί τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στις ΗΠΑ, μετά τον εκάστοτε Πρόεδρο της υπερδύναμης.
Μετά την επισημοποίηση της αποχώρησης του Τζον Κέλι από το Οβάλ Γραφείο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, τα αμερικανικά ΜΜΕ παρακολουθούσαν προσεκτικά ο, τιδήποτε αφορά τον Νικ Έιερς.
Στο πρόσωπό του, το επιτελείο Τραμπ έβλεπε το “φωτεινό μυαλό” που θα μπορούσε να φρεσκάρει το Οβάλ Γραφείο με ιδέες, και να ανανεώσει την καμπάνια για την επανεκλογή του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου, στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Ο Νικ Έιερς ωστόσο… αντιστάθηκε. Προτιμά να επιστρέψει στη Τζόρτζια, στην οικογένειά του, παρά τις αφόρητες πιέσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Τον αδικεί κανείς, όταν όλοι υποψιαζόμαστε τι σημαίνει να κάνεις… babysitting για τον Ντόναλντ Τραμπ;

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...