• 28 Μαΐου, 2020

Νίκος Νικολαϊδης: Οι μικρόψυχοι

 Νίκος Νικολαϊδης: Οι μικρόψυχοι

Του Νίκου Νικολαϊδη

Δημοσιογράφος

 

Διαβάζοντας, αυτές τις δύσκολες για όλους ημέρες, τις δηλώσεις Καψώχα , Κούλογλου και Κρίτωνα Αρσένη μόνον μια λέξη μου έρχεται στο μυαλό , μικροψυχία.

Αλλά είναι μόνον αυτοί ; Και πολλοί άλλοι περί τον Συριζα έχουν εκστομίσει ένα σωρό αμετροέπειες  με αφορμή την κυβερνητική διαχείριση  δυο μεγάλων κρίσεων – Εβρος και κορονοιός . Διαχείριση που η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί επιτυχή.

Ας δούμε όμως την έννοια της αρχαίας ελληνικής λέξης μικροψυχία. Ιδιότητα του μικρόψυχου είναι η έλλειψη σθένους και μεγαλοσύνης . Κατά τον Αριστοτέλη μάλιστα , είναι η αδυναμία της ψυχής να προξενήσει κάτι το ωφέλιμο ή κρίσιμο .Ούτε ευτυχία αλλά ούτε και ατυχία , ούτε τιμή , ούτε και ατιμία .

Βέβαια ,όλοι, και οι επωνύμως αναφερόμενοι και οι λοιποί ,εκτός από την χυδαιότητα και αμετροέπεια που τους διακρίνει συμπεριφέρονται και άτιμα τέτοιες στιγμές.

Φαίνεται πώς σε αυτόν τον πολιτικό χώρο η υποκρισία περισσεύει .Αφήστε τον Τσίπρα να λέει ότι είμαστε όλοι μαζί . Οι αποκάτω θα πολεμούν λυσσαλέα την κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι πάντα καταστροφείς ήταν…Και τώρα ,μη μπορώντας να χωνέψουν τη θέση που βρίσκονται , εκμεταλλεύονται την κρίση και διεκδικούν με τον πιο χυδαίο τρόπο μερίδιο στην εξουσία.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...