• 23 Ιανουαρίου, 2020

(Νέα) επίθεση Τσίπρα κατά Μητσοτάκη, με το βλέμμα στην κλιματική αλλαγή


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Νέα επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.
Ο πρώην πρωθυπουργός και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πήρε το έναυσμα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, ενώ αναφέρθηκε στη συνάντηση του διαδόχου του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν στα Ηλύσια Πεδία.
Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:
 
“Οι φωτιές στον Αμαζόνιο απειλούν, όχι κάποια μακρινή γειτονιά του πλανήτη, αλλά το κοινό μας σπίτι. Τη γη.
Η κλιματική αλλαγή, οι πολιτικές που αγνοούν το περιβάλλον εν ονόματι της ιδιοτέλειας και του κέρδους, οδηγούν σε τραγικές εξελίξεις για την ίδια μας τη ζωή.
Η αδιαφορία απέναντι σ’ αυτή την απειλή, είναι αδιαφορία απέναντι στο σήμερα και στο αύριο των παιδιών μας. Και οι ηγέτες που αγνοούν αυτή την πραγματικότητα εγκληματούν εις βάρος της ανθρωπότητας.

Ο κος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία στη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο να συνταχθεί μαζί του, να πει έστω μια λέξη. Δεν ακούσαμε κάτι.
Έστω και τώρα, οφείλει άμεσα και η Ελλάδα να αντιταχθεί στη Συμφωνία ΕΕ- Mercosur, όσο η ακραία Δεξιά κυβέρνηση Μπολσονάρο αρνείται να αναλάβει τις περιβαλλοντικές της υποχρεώσεις.”.

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...