Μόνος μου και όλοι σας. Σας έχω…

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Δεν περίμενε φυσικά κανείς τίποτα διαφορετικό. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της εσωκομματικής μάχης για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, επιβεβαίωσαν αυτό που, και όσοι δεν ήξεραν… υποψιάζονταν.

Η μάχη αυτή έχει πολύ συγκεκριμένες παραμέτρους. Ο Μπόρις Τζόνσον… και οι άλλοι. Αυτή τη φορά, τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να σταματήσει τον “κλόουν” από το να γίνει ο επόμενος ένοικος του Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, αφού πρώτα θα έχει γίνει ο επόμενος αρχηγός των Τόρις. Ενός από τα ιστορικότερα πολιτικά κόμματα στον πλανήτη.

Η ανησυχία για τις εξελίξεις είναι έκδηλη, και εν πολλοίς αναμενόμενη. Δεν είναι ωστόσο απολύτως δικαιολογημένη, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν κατανοήσει πλήρως ότι, ο πρώην Δήμαρχος Λονδίνου μπορεί να γίνει ακόμη και… κομμουνιστής, αν κρίνει ότι αυτό εξυπηρετεί τις αχαλίνωτες προσωπικές φιλοδοξίες του.

Δεν θα γίνει βέβαια… λάτρης των κομμουνιστικών αξιών και ιδεών. Θα γίνει απλώς… ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Για να ολοκληρώσει το Brexit με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για όλους. Και στη συνέχεια, για να ανασυγκροτήσει το κόμμα της Μάργκαρετ Θάτσερ, απορροφώντας την κοινωνική δεξαμενή που σήμερα… έχει εικόνισμα τον Νάιτζελ Φάρατζ.

Όπως θα έλεγε και ο… Παύλος Πολάκης: Μόνος μου και όλοι σας. Σας έχω.

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος