• 15 Ιουλίου, 2020

Μπορεί ο Ομπάμα να φέρει στον Μπάιντεν (και)… ψήφους, εκτός από χρήματα;

 Μπορεί ο Ομπάμα να φέρει στον Μπάιντεν (και)… ψήφους, εκτός από χρήματα;

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Σχεδόν 8 εκατομμύρια δολάρια συγκέντρωσε ο Μπαράκ Ομπάμα για τον Τζο Μπάιντεν, στην ψηφιακή κοινή παρουσία τους ενώπιον της αμερικανικής κοινωνίας. Επιβεβαιώνοντας φυσικά ότι, ο “προφήτης της Αλλαγής” παραμένει… μηχανή παραγωγής χρήματος για την Ουάσινγκτον.

Η ουσία ωστόσο βρίσκεται στο κατά πόσο ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να φέρει στον… παλιόφιλό του, και ψήφους. Και να του προσφέρει έτσι την τελική ώθηση που θα “κλειδώσει” τη νίκη του απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, στη μάχη του Νοεμβρίου για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Ο 44ος ένοικος του Οβάλ Γραφείου απευθύνεται στους… θαυμαστές του. Εκείνους που το 2016 έμειναν εκτός κάλπης, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο ήττας της Χίλαρι Κλίντον από τον Ντόναλντ Τραμπ. Όπως και συνέβη.

Η “ανίκητη ομάδα” συνεργατών που βρέθηκε στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα επί μια δεκαετία, εκτιμά ότι ο αριθμός των οπαδών του οι οποίοι επέλεξαν την αποχή το 2016, ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια. Μεγάλη δεξαμενή.

Φυσικά, ο Τζο Μπάιντεν δεν τους ενθουσιάζει. Ο Μπαράκ Ομπάμα λοιπόν αναζητεί τον κατάλληλο οδικό χάρτη για να σηκώσει από τον καναπέ ένα μέρος από αυτούς. Ειδικά σε Πολιτείες-κλειδιά όπως το… εντός έδρας Οχάιο, τη Φλόριντα, την Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν.

Η μάχη συνεχίζεται.

Κονδυλία Ορτανσίου

Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας

Διαβάστε Ακόμα...