Μπορεί να αλλάξει την "ταυτότητα" του Open η Νίκη Λυμπεράκη;


 
Του Μανώλη Κομνηνού
 
Πριν από σχεδόν τέσσερα, το καλοκαίρι της… οργής και του δημοψηφίσματος, φάνταζε μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες και ελπιδοφόρες “νέες περιπτώσεις” στην ελληνική τηλεόραση. Η Νίκη Λυμπεράκη κατάφερε να εδραιωθεί αυτά τα χρόνια, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, και να “χτίσει” έτσι καλύτερα θεμέλια, δίπλα στη μακρά παρουσία της στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84, αλλά και στην περιοδική αρθρογραφία της σε διαδικτυακά ΜΜΕ.
Δεν κατάφερε ωστόσο να κάνει το “βήμα παραπάνω”. Ούτε μέσα από μια πολιτική εκπομπή λόγου και ανάλυσης, παρόλο που έδειξε ότι “το έχει”, ούτε μέσω της παρουσίασης των δελτίων ειδήσεων, όπου βρέθηκε στη μόνιμη σκιά της Σίας Κοσιώνη.
Η αποχώρηση από τον ΣΚΑΪ ήταν περίπου αυτονόητη, για να κερδίσει όσο μέλλον… προλαβαίνει ακόμη. Και καθώς φαίνεται ότι το Open έχει αποφασίσει να επενδύσει πάνω της, ως το καινούριο πρόσωπο του σταθμού, διαδεχόμενη την Έλλη Στάη στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, και παρόλο που η “νέα ΕΡΤ” επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, επίσης θα την προτιμούσε, το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορεί η Νίκη Λυμπεράκη να αλλάξει τηνν “ταυτότητα” του καναλιού του Ιβάν Σαββίδη.
Ο ομογενής επιχειρηματίας έχει επενδύσει πολλά στο τηλεοπτικό εγχείρημά του, και περιμένει πλέον ουσιαστικά αποτελέσματα, με τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Υπό το πρίσμα αυτό, η Νίκη Λυμπεράκη καλείται να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος. Και η συγκυρία είναι… σύνθετη.

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος