Μπακογιάννης: Να μην μείνει ποτέ και κανένας μόνος

Η  σημερινή «Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας», βρίσκει τον Δήμο Αθηναίων  να έχει δημιουργήσει με φροντίδα και αμέριστη προσοχή ένα ευρύ και αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας για περισσότερους από 42.800 πολίτες της πρωτεύουσας  που έχουν ανάγκη, καθώς ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
 
 Ένα πλέγμα το οποίο  συνεχώς απλώνεται, με την καθημερινή σκληρή δουλειά του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και της Διεύθυνσης Αλληλεγγύης  με δράσεις όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι,  προσφέροντας παροχές και υπηρεσίες  που αποσκοπούν στο να ανακουφίσουν την καθημερινότητα όσων συνανθρώπων μας αντιμετωπίζουν  σημαντικά ανάλογα προβλήματα διαβίωσης .
Η καρδιά της στήριξης χιλιάδων ωφελούμενων  και των οικογενειών τους χτυπά στην οδό Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας,απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, που έχει πλέον μεταμορφωθεί σε ένα Κοινωνικό Mall.
 
Ο απολογισμός των προηγούμενων δώδεκα μηνών είναι ενδεικτικός:
Μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και άλλων προγραμμάτων διανεμήθηκαν πακέτα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε περίπου 26.000 ωφελούμενους.
Επίσης, 2.943 μέλη οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη, έλαβαν στη διάρκεια του έτους δωροεπιταγές για  αγορές στο σούπερ μάρκετ συνολικής αξίας 58.500 ευρώ.
Από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α., το ίδιο διάστημα 5.200 άποροι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έ
λαβαν τα φάρμακα και τα είδη (π.χ. ιατροτεχνολογικά προϊόντα) που είχαν ανάγκη.
Στο Κοινωνικό Πλυντήριο, που δίνει τη δυνατότητα σε οικογένειες που δεν διαθέτουν οικιακό πλυντήριο ρούχων ή δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι τους, να πλύνουν τα ρούχα τους, πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του έτους 2.606 πλύσεις.
Από τα καταστήματα της Αθηναϊκής Αγοράς (καταστήματα ανδρικών, γυναικείων και παιδικών ρούχων και κατάστημα υποδημάτων) εξυπηρετήθηκαν 2.064 οικογένειες (Σημειώνεται πως λόγω της πανδημίας, τα καταστήματα της Αθηναϊκής αγοράς ανέστειλαν τη λειτουργία τους για περίπου 2 μήνες).
Τέλος, το νεοσύστατο Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο – Κατάστημα Παιχνιδιών μέσα στις πρώτες μέρες λειτουργίας του σκόρπισε χαμόγελα σε 630 παιδιά.
Προγράμματα  για ανθρώπους που επλήγησαν από την πανδημία του COVID-19
Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων δημιούργησε επίσης νέα προγράμματα στήριξης ευάλωτων οικογενειών που επλήγησαν από την πανδημία, σε συνεργασία με χορηγούς.
Έτσι, μέσα στις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας ενός από τα προγράμματα, έχουν ήδη διανεμηθεί 1.258 πακέτα τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών.
Επιπλέον , μέσω άλλου προγράμματος, 169 οικογένειες που επλήγησαν κοινωνικοοικονομικά από την πανδημία έλαβαν μέσα στον Σεπτέμβριο διατακτικές για την αγορά τροφίμων από σούπερ –μάρκετ, συνολικής αξίας 19.942 ευρώ.
Παράλληλα η Διεύθυνση Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων  μεριμνά για 16.800 δικαιούχους του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων και ιδιαίτερα της περίοδο της καραντίνας την περασμένη άνοιξη, φρόντισε μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ώστε ένα πολύ   μεγάλο μέρος από αυτούς να παραλαμβάνει στο σπίτι τρόφιμα, φάρμακα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης.
Αξίζει να τονιστεί ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι Plus», που αποτελεί πρωτοπορία για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς δημιουργήθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο,  συνέβαλε καθοριστικά  ώστε το πολύ δύσκολο διάστημα των απαγορεύσεων στην κυκλοφορία, μοναχικοί άνθρωποι στην Αθήνα  να έχουν στην διάθεσή τους όλα όσα χρειάζονταν, ανεξαρτήτως του αν ήταν εγγεγραμμένοι σε κάποια κοινωνική υπηρεσία ή όχι. Η πρακτική αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
«Ο αγώνας για την εξάλειψη της φτώχειας είναι Μαραθώνιος. Θέλει πίστη στις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς σε διάρκεια. Με αντοχή. Η δουλειά που κάνει ο Δήμος Αθηναίων για την πρόνοια και την στήριξη όλων των συνανθρώπων μας που μας χρειάζονται, δεν αποτυπώνεται μόνο στους αριθμούς αλλά, μετριέται από κάθε οικογένεια που παίρνει μία ανάσα με τη βοήθεια των υπηρεσιών μας. Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να γίνει η Αθήνα ανθρώπινη πόλη. Για να μη μείνει ποτέ και κανένας, μόνος», τονίζει με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Best Of

Κωνσταντινόπουλος: Έπεσε το προσωπείο της ΝΔ

Ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος...

Κατρίνης: Βασικός πυλώνας της πολιτικής μας η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μίλησε...

Δούρου: Παράγοντας πολιτικής αστάθειας ο Μητσοτάκης

Η Ρένα Δούρου μίλησε στο Sirios FM, με αφορμή...

Ανδρουλάκης: Ο Πρωθυπουργός εμπαίζει εκατομμύρια Έλληνες

Δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, για...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Οι ορίζοντες που προσφέρουν επίμονα εναλλακτικές στην αποτυχία

Της Κονδυλίας Ορτανσίου   Οι ορίζοντες που προσφέρουν επίμονα εναλλακτικές στην...

Μ. Κοττάκης: Πού… κρύβεται το μυστικό των εκλογών

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Για τον προσδιορισμό του χρόνου...

Κωνσταντινόπουλος: Έπεσε το προσωπείο της ΝΔ

Ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος...

Κατρίνης: Βασικός πυλώνας της πολιτικής μας η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μίλησε...

Δούρου: Παράγοντας πολιτικής αστάθειας ο Μητσοτάκης

Η Ρένα Δούρου μίλησε στο Sirios FM, με αφορμή...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Οι ορίζοντες που προσφέρουν επίμονα εναλλακτικές στην αποτυχία

Της Κονδυλίας Ορτανσίου   Οι ορίζοντες που προσφέρουν επίμονα εναλλακτικές στην αποτυχία.   Διεξόδους στο τέλμα.   Ισοδύναμα στη συμφιλίωση με την ατέλεια.   Η δύναμη να συνεχίζεις να...

Μ. Κοττάκης: Πού… κρύβεται το μυστικό των εκλογών

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Για τον προσδιορισμό του χρόνου διεξαγωγής των εθνικών εκλογών πρέπει να συνυπολογίζουμε έναν παράγοντα που συνήθως στην Ελλάδα υποτιμάμε, είτε επειδή...

Κωνσταντινόπουλος: Έπεσε το προσωπείο της ΝΔ

Ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, έστειλε μήνυμα στους πολίτες ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Αναλυτικά η...