Μπάιντεν και Χίλαρι αναζητούν τρόπο αντιμετώπισης του Σάντερς. Προτού να είναι… αργά


 
Της Κατιάνας Ναυπλιώτου
 
Τα αμερικανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι, πριν από μερικές εβδομάδες, ο Τζο Μπάιντεν και η Χίλαρι Κλίντον είχαν τετ-α-τετ, προκειμένου να συζητήσουν τον οδικό χάρτη που ανοίγεται στο Δημοκρατικό Κόμμα, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.
Ο Αμερικανός πρώην Αντιπρόεδρος της διακυβέρνησης Ομπάμα και η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και άλλοτε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, συνθέτουν το απόλυτο «βαθύ κράτος» για τους Δημοκρατικούς, με βαθιές ρίζες στην κοινωνική βάση του κόμματος.
Το 2016, ο Μπάιντεν πείστηκε από τον Ομπάμα να κάνει πίσω, και να αφήσει τη Χίλαρι να… ζήσει το όνειρό της.
Όπως αναμενόταν, η Χίλαρι Κλίντον… έπεσε σε τοίχο, καθώς η προφανής «τοξικότητά» της, οδήγησε τους Αμερικανούς στο να ψηφίσουν «οποιονδήποτε άλλο» για Πρόεδρο, όπως ακριβώς είχε προβλέψει ο στρατηγός του Μπαράκ Ομπάμα, Ντέιβιντ Άξελροντ.
Ακόμη κι αν ο «οποιοσδήποτε άλλος» ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ.
Σήμερα, και με φόντο την αναμέτρηση του 2020, οι Δημοκρατικοί ευελπιστούν ότι… έχουν πείσει τη Χίλαρι να μην το διαπράξει εκ νέου. Και αυτή τη φορά, να ανταποδώσει τη χάρη, και να σταθεί στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ακόμη ζυγίζει τα δεδομένα, για να καταλήξει στις οριστικές αποφάσεις του, για το αν θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.
Η συνάντηση και η συχνή επικοινωνία Μπάιντεν-Χίλαρι ωστόσο, αποκτά άλλη διαστάση, με φόντο την υποψηφιότητα του Μπέρνι Σάντερς.
Ο «παππούλης» από το Βερμόντ, που το 2016 απέσπασε περισσότερο από το 46% της κοινωνικής βάσης των Δημοκρατικών, απέναντι στη Χίλαρι, μετατρέποντας σε θρίλερ την εσωκομματική αναμέτρηση, είναι και πάλι εδώ.
Έτοιμος και… ελκυστικός, αν κρίνει κανείς από τη μεγάλη προσέλευση εθελοντών αλλά και… χορηγών στο πλευρό του, από τις πρώτες κιόλας ώρες ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του.
Στην πραγματικότητα, ο Τζο Μπάιντεν και η Χίλαρι Κλίντον αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης του Μπέρνι Σάντερς.
Προτού να είναι… αργά.
 

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...