• 29 Μαρτίου, 2020

Μονά-ζυγά… του Πούτιν, στη μάχη για τον Λευκό Οίκο

 Μονά-ζυγά… του Πούτιν, στη μάχη για τον Λευκό Οίκο

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Δεν χρειαζόταν να διαθέτει κανείς περίσσευμα εμπειρίας στην ανάγνωση των πολιτικών εξελίξεων στις ΗΠΑ, για να διαβλέψει… πού πήγαινε το πράγμα.

Αρχικά η αποκάλυψη της ενημέρωσης του Ντόναλντ Τραμπ από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, ότι η Ρωσία προσπαθεί και πάλι να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Όπως και το 2016. Για να τον βοηθήσει να παραμείνει στον Λευκό Οίκο. Έξαλλος ο Τραμπ.

Βήμα δεύτερο, η πρόσθετη αποκάλυψη ότι η Μόσχα… σπρώχνει παρασκηνιακά την υποψηφιότητα του Μπέρνι Σάντερς, ώστε ο βετεράνος Γερουσιαστής του Βερμόντ να κερδίσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών. Έξαλλος ο Σάντερς.

Ο μόνος που δεν είναι έξαλλος, αλλά αντιθέτως… χαμογελάει πλατιά, είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος Πρόεδρος βλέπει και πάλι το “βαθύ κράτος” των Αμερικανών να του προσδίδει… μαγικές ιδιότητες. Όπως το 2016. Μονά-ζυγά… δικά του, λοιπόν.

Όχι επειδή θεωρεί ότι ο Μπέρνι Σάντερς θα ηττηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά επειδή όποιος από τους δυο κι αν κερδίσει, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει κάνει… τη δουλειά του. Στο Οβάλ Γραφείο θα βρίσκεται ένας μη συμβατικός Πρόεδρος. Μετά από μια μάχη που θα έχει αφήσει την Αμερική βαθιά διχασμένη.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...