Μια “Ποκαχόντας” που θέλει αλλά… δεν θα γίνει Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Πρόσφατα, ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε εγκωμιαστικά για το πάθος και το πείσμα της, σε συνδυασμό με… ένα μέρος από τις ιδέες της για την οικονομία. Ένα… μικρό μέρος. Γιατί το υπόλοιπο θα έκανε και τον “υπερβολικό” Μπέρνι Σάντερς να… κοκκινίζει.

Η Ελίζαμπεθ Ουόρεν δείχνει να έχει χάσει το τρένο του πεπρωμένου, περίπου όπως η Χίλαρι Κλίντον το 2016. Διατηρεί προχωρημένη τοξικότητα, που δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει με αξιώσεις το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ή έστω να είναι εκείνη το αντίπαλο δέος στον Τζο Μπάιντεν, και όχι ο Μπέρνι Σάντερς.

Όταν λοιπόν ανακοίνωσε ότι στηρίζει επίσημα τον Αντιπρόεδρο της εποχής Ομπάμα, και λίγο αργότερα έσπευσε να… αυτοπροταθεί για ταίρι του στο ψηφοδέλτιο του Νοεμβρίου, δηλαδή ως υποψήφια Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, οι περισσότεροι χαμογέλασαν.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι σκοπεύει να επιλέξει γυναίκα ως υποψήφια Αντιπρόεδρο. Όχι όμως την Ελίζαμπεθ Ουόρεν. Την Καμάλα Χάρις. Ή εναλλακτικά, την Έιμι Κλομπουσάρ ή κάποια άλλη. Πάντως όχι την Ελίζαμπεθ Ουόρεν.

Μια… Ποκαχόντας, όπως την αποκαλεί εδώ και χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ. Με λάθος timing.

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος