Μια (επώνυμη) δολοφονία που δυσκολεύει την (επερχόμενη) Προεδρία Μπάιντεν

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Δεν περίμενε φυσικά κανείς τη δολοφονία του “πατέρα” του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος Μοχσέν Φαχριζαντέχ, για να πειστεί ότι η επερχόμενη Προεδρία του Τζο Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες εκκινεί με περίσσευμα δυσκολιών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα αμερικανικά ΜΜΕ… χόρτασαν από ειδήσεις και πληροφορίες για τη σκέψη του Ντόναλντ Τραμπ να χτυπήσει το Ιράν, προτού λήξει η θητεία του, και με φόντο την πρόθεση του Τζο Μπάιντεν να “αναστήσει” τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που… έθαψε ο σημερινός ένοικος του Οβάλ Γραφείου, με τις ευλογίες του Ισραήλ.

Η ζωή μας έχει αποδείξει ότι… η δουλειά γίνεται και χωρίς να κινητοποιηθούν και χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές δυνάμεις. Το Ιράν και ο Χασάν Ροχανί κατηγορούν ευθέως το Ισραήλ, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος προ ετών είχε αποκαλύψει το όνομα και τη φωτογραφία του … σιωπά, και ο Ντόναλντ Τραμπ re-tweetαρει τη σχετική είδηση από Ισραηλινό δημοσιογράφο.

Ο νέος Λευκός Οίκος του Τζο Μπάιντεν θα χρειαστεί να… ιδρώσει, για να κλείσει το μέτωπο με το Ιράν. Η μοιραία τρικλοποδιά… μπήκε.

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής