• 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Μητσοτάκης: Τίποτα δεν μοιάζει εύκολο μετά τη… λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ


 
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη:
“Η Θεσσαλονίκη μίλησε. Η Μακεδονία μίλησε. Οι Έλληνες γνωρίζουν το μέλλον που τους αξίζει. Η νίκη της Ν.Δ θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας. Θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων! Ζωντανά η ομιλία μου στη Θεσσαλονίκη.
Πήγα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και άκουσα από κοντά χιλιάδες Έλληνες. Είδα στα μάτια τους την απογοήτευση για τα χρόνια που χάθηκαν μέσα στην κρίση. Είδα όμως και την αποφασιστικότητα να στηρίξουν τα νοικοκυριά τους με αξιοπρέπεια. Τη θέληση να δημιουργήσουν και πάλι.
Άκουσα στη φωνή των Ελλήνων τη θέλησή τους να αφήσουν πίσω τα ψέματα και την εξαπάτηση εκείνων που θα καταργούσαν τα μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο. Την επιμονή, την προσμονή, την ελπίδα ότι κάτι, επιτέλους, μπορεί και πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο σε αυτήν τη χώρα.
Στην ομορφιά της Θεσσαλονίκης καθρεφτίζεται η Ιστορία μας. Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι η Ελλάδα. Η Μακεδονία είναι η Ελλάδα. Η ιστορία αυτού του τόπου μας θυμίζει ότι το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από κομματικά λάβαρα.
Νιώθω κι εγώ Μακεδόνας. Όπως Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ. Είπα όχι. Αυτό ήταν το καθήκον μου. Όπως καθήκον μου τώρα είναι να προστατέψω τη χώρα, ειδικά την Β. Ελλάδα από τις αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών.
Τίποτα δεν μοιάζει εύκολο μετά τη λαίλαπα του Σύριζα. Όμως οι Μακεδόνες, οι Έλληνες δεν φοβούνται τα δύσκολα. Δεν έχουν ανάγκη από λόγια. Θέλουν ευκαιρίες, σχέδιο, έμπνευση. Το αύριο της χώρας αρχίζει τώρα. Ξημερώνει την Κυριακή. Είναι στο χέρι μας.
 

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...