Μητσοτάκης: Να μην πάει καμία ψήφος χαμένη


 
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
στη Φλώρινα
 
Φίλες και φίλοι,
 
έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, έχω ξανάρθει στη Δυτική Μακεδονία πολλές φορές. Επέλεξα όμως για τον τελευταίο μου σταθμό, πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 26ης Μαΐου, να βρεθώ εδώ κοντά σας, στη Φλώρινα. Σκεφτόμουν, καθώς ερχόμουν εδώ και βλέποντας πολλούς παλιούς καλούς φίλους,  ότι την ίδια ακριβώς διαδρομή είχε ακολουθήσει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πριν από ακριβώς 30 χρόνια, στις  εκλογές του Ιουνίου του 1989. Σκεφτόμουν τότε ότι το λέγαμε: “Πορεία προς το λαό”. Εγώ προτιμώ να το λέω: “Πορεία με το λαό”. Διότι όλοι μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα.
 
Οι εκλογές είναι σε τρεις μέρες  και το μήνυμα νίκης σας το μεταφέρω από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Θα νικήσουμε το βράδυ της 26ης Μαΐου και θα έχει γραφτεί το πρώτο κεφάλαιο σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, την οποία τόσο ζητάει ο τόπος σήμερα. Δεν χρειάζεται να μιλήσω πολύ για τα έργα και τις ημέρες αυτής της κυβέρνησης. Θα σας πω μόνο ότι στην κάλπη της 26ης Μαΐου δεν θα ψηφίσετε, δεν θα ψηφίσουμε, μόνο για ευρωβουλευτές, δεν θα ψηφίσουμε μόνο για περιφερειάρχες, δεν θα ψηφίσουμε μόνο για δημάρχους.        Θα πούμε ένα μεγάλο όχι στα ψέματα, στο φόβο, στη φτώχεια, στο διχασμό και στη θλιβερή επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.
 
Δεν είναι τυχαίο που επέλεξα να βρεθώ εδώ μαζί σας στη Φλώρινα τρεις μέρες πριν από τις εκλογές. Kαι δεν θέλω -σε καμία περίπτωση- αυτός ο όμορφος, αυτός ο ευλογημένος τόπος, οι Πρέσπες, να ταυτίζονται στη συνείδηση του κόσμου, με μία κακή συμφωνία, η οποία προσέβαλε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και η οποία δεν υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα. Εσείς ξέρετε πολύ καλά με πόσο υπευθυνότητα και με πόσο πατριωτισμό φερθήκαμε από την αρχή που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας τις μυστικές του διαπραγματεύσεις για να συμφωνήσει με τον κ. Ζάεφ. Τι τελικά; Να εκχωρήσει όχι μόνο όνομα, αλλά γλώσσα, ταυτότητα και εθνότητα. Και από την πρώτη στιγμή βγήκαμε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία. Συγκρουστήκαμε στην Ελλάδα, συγκρουστήκαμε και στην Ευρώπη. Και μην έχετε καμία αυταπάτη ότι και σε εμάς ασκήθηκαν πιέσεις να συμφωνήσουμε με αυτή τη συμφωνία. Ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι. Η συμφωνία αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Είμαστε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές της συνέπειες.
 
Ξέρουμε λοιπόν γιατί θα πούμε όχι σε αυτήν την κάλπη. Όμως, δεν μας αρκεί μόνο η καταδίκη μιας κακής κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες με αντίδωρα. Αντίδωρα, τα οποία εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε εάν μπορούν -έστω και κατ’ ελάχιστο- να καλύψουν τις μεγάλες απώλειες που υποστήκατε όλα αυτά τα χρόνια. Έρχονται και σας μιλούν για δήθεν -και αναφέρομαι κυρίως στους συνταξιούχους μας-  13η σύνταξη. Αυτοί οι οποίοι έκοψαν το ΕΚΑΣ. Αυτοί οι οποίοι έκοψαν όλες τις συντάξεις. Και αυτοί οι οποίοι ήδη έχουν νομοθετήσει τη μείωση του αφορολόγητου, που θα στερήσει από τους συνταξιούχους μία 12η σύνταξη.
 
Δεσμεύομαι απέναντί σας ότι η μείωση του αφορολόγητου δεν πρόκειται να ισχύσει. Θα προστατέψουμε τα εισοδήματα των συνταξιούχων. Έχω δεσμευτεί ότι θα έχουμε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων, ειδικά αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αλλά για να το πετύχουμε αυτό, φίλες και φίλοι, θα πρέπει να μεγαλώνει όλη η πίτα. Και αυτή η στήριξη στους συνταξιούχους θα μοιράζεται από το πλεόνασμα της ανάπτυξης και όχι από το υστέρημα της υπερφορολόγησης, όπως γίνεται σήμερα. Πρέπει να σας πω ότι και στο παρελθόν έχω δει πολλές θερμές συγκεντρώσεις, αλλά σαν και αυτή πολύ λίγες. Και κάτι λέει αυτό για τις ιδιαίτερες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Κρήτης και Μακεδονίας. Η Μακεδονία πάντα έβγαζε Πρωθυπουργό. Θα βγάλει και τώρα. Είδα, λοιπόν, ότι θα δοθεί η σύνταξη του Ιουνίου με υπουργική απόφαση στους συνταξιούχους αύριο. Τους έχω ικανούς μέχρι την Κυριακή να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου. Δεν θ’ αλλάξει όμως τίποτα. Οι συνταξιούχοι θα τους στείλουν το μήνυμα στην κάλπη της Κυριακής.
 
Αλλά εμείς είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το μέλλον, όχι για το παρελθόν. Για ένα μέλλον στο οποίο θα πορευτούμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι. Για ένα μέλλον στο οποίο θα προτάξουμε πολιτικές οι οποίες θα μειώσουν τους φόρους, θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις απασχόλησης, θα στηρίξουν την περιφερειακή ανάπτυξη και θα στηρίξουν ειδικά εκείνες τις περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, όπως η Δυτική Μακεδονία Το ξέρετε πολύ καλά. Το βιώνετε εδώ  στη Φλώρινα, στην Καστοριά, στην Κοζάνη και στα Γρεβενά το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, κυρίως για τα νέα παιδιά, τα οποία πολλές φορές αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο τους. Πολλά αναγκάζονται να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό και ρίχνουν με αυτό τον τρόπο μαύρη πέτρα στην Πατρίδα τους χωρίς τα ίδια να το θέλουν.
 
Η πρώτη μου προτεραιότητα, φίλες και φίλοι, για τα νέα παιδιά, για τα παιδιά που σήμερα σπουδάζουν, για τα παιδιά που θα επιλέξουν την τεχνική εκπαίδευση, είναι πολλές καλές νέες δουλειές. Και αυτό θα έρθει μέσα από εθνικές πολιτικές, μέσα από τη μείωση της φορολογίας. Θα μειώσουμε τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές για όλες και για όλους. Θα μειώσουμε τη φορολογία για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20%. Θα μειώσουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ. Γιατί το κάνουμε; Το κάνουμε αυτό, φίλες και φίλοι, επειδή πιστεύουμε ότι ο σκληρά εργαζόμενος μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο ελεύθερος επαγγελματίας, δεν πρέπει να έχει το κράτος συνέταιρο στην επιχείρησή του. Πρέπει να πληρώνει ένα λογικό φόρο, αλλά πρέπει να αισθάνεται ότι όταν δουλεύει σκληρά, ο ίδιος και η οικογένειά του, θα είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από αυτή τη σκληρή δουλειά.
 
Εμείς είμαστε το κόμμα της σκληρής δουλειάς, είμαστε το κόμμα των μικρομεσαίων, είμαστε το κόμμα των ελεύθερων επαγγελματιών, είμαστε το κόμμα των αγροτών. Έχω αναλάβει δέσμευση ειδικά για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Θα την υλοποίησουμε μαζί με τον επόμενο Περιφερειάρχη που θα είναι ο Γιώργος Κασαπίδης. Ανοίγω μία παρένθεση. Με τον Γιώργο μπήκαμε μαζί στη Βουλή το 2004 πριν από ακριβώς δεκαπέντε χρόνια στη μεγάλη εκλογική νίκη του Κώστα του Καραμανλή τότε. Τον ξέρω, τον εμπιστεύομαι, έχει σχέδιο για τη δυτική Μακεδονία, θα τον στηρίξουμε. Θα στηρίξουμε τη Δ.Ε.Η.. Γιατί βλέπω ότι έχουμε πολλούς φίλους συνδικαλιστές, με τους οποίους έχουμε κάνει πολλές κουβέντες. Έχουμε συμφωνήσει, έχουμε διαφωνήσει, αλλά στην ανάγκη να σωθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, η οποία οδηγείται στην απαξίωση, συμφωνούμε.
 
Θα στηρίξουμε και τη Φλώρινα. Θα ολοκληρώσουμε τους οδικούς άξονες για να σπάσει επιτέλους η απομόνωση της Φλώρινας από την Εγνατία Οδό. Θα στηρίξουμε τους αγρότες μας.  Τους καινοτόμους αγρότες οι οποίοι σε πείσμα των καιρών παράγουν, συνεργάζονται. Θέλουμε περισσότερους αγρότες να συνεργάζονται μεταξύ τους για αυτό και θα μειώσουμε τη φορολογία σε όλα τα συνεργατικά σχήματα στο 10%. Θα στηρίξουμε τον τουρισμό, θα στηρίξουμε τους ορεινούς όγκους. Επιμένω πολύ σε αυτό, και εγώ είμαι άνθρωπος που έρχομαι από την Κρήτη, αγαπώ πολύ τα βουνά.  Όπως έχουμε ειδικό σχέδιο για τη νησιωτική πολιτική, έτσι θα έχουμε ειδικό σχέδιο για τους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας. Για να έχουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, να συνδέσουμε τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα, με τον πολιτισμό μας, με τον θρησκευτικό τουρισμό.
 
Και βέβαια θα στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία και το Πανεπιστήμιο.  Και το Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας. Αλλά θα στηρίξουμε τη δημόσια Παιδεία δίνοντας μεγαλύτερο δείκτη ελευθερίας στα Πανεπιστήμια να συνδέσουν τα προγράμματά τους με την αγορά εργασίας. Δεν θέλουμε άλλο άνεργους πτυχιούχους. Θέλουμε πτυχιούχους που τα πτυχία τους να έχουν πραγματική αξία.  Και τα περιφερειακά Πανεπιστήμια έχουν ένα σημαντικό ρόλο να παίξουν.  Και βέβαια -αυτό αφορά λιγότερο εσάς εδώ πέρα στην περιφέρεια, αλλά αφορά πολύ περισσότερο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη- θα πετάξουμε τους μπαχαλάκηδες έξω από τα Πανεπιστήμια.
 
Πριν είχα μια συζήτηση με τρία παιδιά από το 2ο Λύκειο Φλώρινας -τους βλέπω και εδώ στην παρέα μας- οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και αναλαμβάνουν πολύ ωραίες δράσεις για το πώς θα αυξήσουν τη συμμετοχή των νέων στα κοινά. Για το πώς θα ενημερώσουν τους νέους για το διακύβευμα των ευρωπαϊκών εκλογών. Και σκεφτόμουν ότι τα παιδιά αυτά τα οποία θα δώσουν εξετάσεις -κάποια μπορεί να βρεθούν στην Αθήνα- το τελευταίο που τους αξίζει είναι να πάνε σε ένα Πανεπιστήμιο και να βρίσκονται αντιμέτωποι με μπαχαλάκηδες και με εμπόρους ναρκωτικών.  Το άσυλο θα καταργηθεί την επόμενη μέρα.
 
Και μιας και μιλάμε και για Ευρώπη. Έχει σημασία να μην ξεχνάμε ότι θα ψηφίσετε όχι μόνο για το κόμμα το οποίο αγαπάτε, αλλά θα επιλέξετε και ευρωβουλευτές που θα πρέπει να εκπροσωπήσουν την Παράταξή μας και τη χώρα στην επόμενη Ευρωβουλή. Η επιλογή σας αυτή έχει μεγάλη σημασία. Έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο με παλιά στελέχη, έμπειρα στελέχη, αλλά και πολλά  νέα στελέχη από την κοινωνία των πολιτών. Έχετε μόνο 4 σταυρούς.  Διαλέξτε προσεκτικά, αλλά το ψηφοδέλτιό μας αυτό συμβολίζει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλά ενωμένη, είναι ανανεωμένη και θα πάει την επόμενη μέρα στην Ευρώπη να δώσει αγώνα για τα εθνικά συμφέροντα.
 
Το τι θα γίνει στην Ευρώπη μας αφορά. Θα έλεγα ότι σας αφορά ιδιαίτερα και εδώ στη δυτική Μακεδονία. Να δώσω μόνο δύο παραδείγματα. Πρώτον, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία για το νέο πλαίσιο ’21-’27. Εμείς θα το διαπραγματευτούμε -όπως το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν- για να στηρίξουμε τα εισοδήματα των αγροτών, να προάγουμε την καινοτομία, να προάγουμε την εκπαίδευση και να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα του Έλληνα αγρότη. Δεύτερο κεφάλαιο πολύ σημαντικό.  Ευρωπαϊκοί πόροι για αυτό το οποίο αποκαλούμε μεταλιγνιτική εποχή.  Η μεταλιγνιτική εποχή δεν θα έρθει από τη μια στιγμή στην άλλη. Και αυτό  γιατί ο λιγνίτης παραμένει το καύσιμο το οποίο στηρίζει την ενεργειακή παραγωγή της χώρας, αλλά θα είναι αμαρτία πραγματικά να μην μπορέσουμε να διεκδικήσουμε -όπως το κάνουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες- πόρους που θα βοηθήσουν τη μετάβαση μιας ολόκληρης περιοχής σε ένα καινούργιο ενεργειακό μοντέλο. Εδώ έχουμε τα δίκτυα, εδώ έχουμε το τεχνικό προσωπικό.  Όνειρό μου θα ήταν η μεγαλύτερη, παραδείγματος χάρη, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα να γίνει στις εκτάσεις της Δ.Ε.Η.. Εκεί που παλιά βγάζαμε λιγνίτη, τώρα να παράγουμε καθαρή ενέργεια. Και να δώσουμε με αυτόν τον τρόπο νέες δουλειές σε ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή αισθάνονται ότι μπορεί να απειλείται το δικό τους εργασιακό μέλλον.
 
Είμαστε εδώ λοιπόν για να σας στηρίξουμε σε αυτή τη μετάβαση. Να το κάνουμε μαζί με την Περιφέρεια, μαζί με τους Δήμους. Έχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα, ξέρουμε πώς να πάμε να διαπραγματευτούμε στις Βρυξέλλες, επ’ ωφελεία της χώρας. Και ναι, ανήκουμε στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή οικογένεια, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είμαστε περήφανοι για αυτό. Θα μας βοηθήσει η Ευρώπη την επόμενη μέρα να πετύχουμε στόχους, όπως η μείωση των πλεονασμάτων, για να μπορέσουμε να μειώσουμε και άλλο τη φορολογία, να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα, να βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων.
 
Οι εκλογές αυτές, φίλες και φίλοι, είναι απολύτως κρίσιμες και κάνω μία έκκληση και εδώ από τη Φλώρινα, να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας, οι οποίοι ακόμα αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές με μία σχετική χαλαρότητα. Σου λένε: “Εντάξει, δεν βαριέσαι, ευρωεκλογές είναι, θα κάνω το καθήκον μου στην εθνική κάλπη, στις ευρωεκλογές μπορεί να ψηφίσω και κάνα πιο μικρό κόμμα”. Όχι. Τώρα είναι  η ώρα να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία. Κάνω λοιπόν κατ’ αρχάς, μία ξεχωριστή έκκληση στα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά:  Ελάτε ψηφίστε. Διαχωρίστε τον στείρο εθνικισμό και τους τσαμπουκάδες διάφορων τύπων, που κυκλοφορούν με τους μυς έξω, από τον πραγματικό πατριωτισμό. Ο πραγματικός πατριώτης είναι ο ρεαλιστής που νοιάζεται για το εθνικό συμφέρον και που δίνει τους αγώνες με τη δύναμη των επιχειρημάτων του και όχι με τη δύναμη της φωνής του.  Και η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πραγματική πατριωτική Παράταξη σήμερα.
Λέω λοιπόν στους νέους μας, βρείτε τους φίλους σας, τις φίλες σας, και πείστε τους να έρθουν να ψηφίσουν, να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία. Να εμπιστευτούν τη μόνη Παράταξη που μπορεί να σας εγγυηθεί καλή δημόσια Παιδεία και καλές δουλειές. Διότι αυτό σας ενδιαφέρει την επόμενη μέρα.
 
Απευθύνομαι σε παλιούς φίλους της Παράταξης -είμαι σίγουρος ότι πολλοί είναι σήμερα είναι μαζί μας εδώ, αγαπητέ Γιάννη, μετά από πολύ καιρό- οι οποίοι μας ψήφισαν στο παρελθόν και στην πορεία μας εγκατέλειψαν. Έβλεπα τα εκλογικά ποσοστά. 50% είχαμε πάρει στη Φλώρινα το 2004. Να ξαναφέρουμε τη Νέα Δημοκρατία εκεί που ήταν στις μεγάλες της δόξες. Αυτό σας ζητώ. Απευθύνομαι και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Ένωση Κεντρώων, άνθρωποι που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ. Κοιτάξτε, το διακύβευμα των εκλογών αυτό έχει μια μεγάλη εθνική διάσταση. Δεν είναι μόνο ζήτημα πολιτικών επιλογών. Είναι αν θα πάμε επιτέλους τη χώρα μπροστά, αν θα βγούμε οριστικά από την κρίση, αν θα μείνουμε πίσω. Είναι αν θα συνταχθούμε με την Ευρώπη ή αν θα προτιμάμε πολιτικές τύπου Μαδούρο.  Είναι αν θα δώσουμε έμφαση στην ασφάλεια ή θα συντασσόμαστε με τους μπαχαλάκηδες και θα αγωνιούμε για το αν θα πάρει άδεια ένας αμετανόητος τρομοκράτης, καταδικασμένος 11 φορές σε θάνατο. Είναι τελικά αν είμαστε με τη Δημοκρατία ή με τον αυταρχισμό.
 
Μπροστά λοιπόν σε όλα αυτά οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος δεν έχουν μεγάλη σημασία. Εδώ εγώ χθες πήγα και μίλησα σε κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου”. Είδατε; Το λέω αυτό, διότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε όλοι με όλα. Να συμφωνούμε όμως στα μεγάλα. Στην κατεύθυνση της χώρας, στην προσήλωση μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, στη σημασία που δίνουμε στην ελευθερία και στην αλληλεγγύη, ως βασικές αξίες, ως  πυλώνας του αξιακού μας συστήματος. Για αυτό και κάνω έκκληση τρεις μέρες πριν τις εκλογές σε  αυτούς τους συμπολίτες μας που δεν είχαν σκεφτεί να μας ξαναψηφίσουν στο παρελθόν να έρθουν και να συμπορευτούν με τη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, με τη Νέα Δημοκρατία. Θα τους κάνουμε υπερήφανους, θα μας κάνουν υπερήφανους. Θα βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο και  θα την οδηγήσουμε σε ένα νέο φωτεινό δρόμο.
 
Κλείνω λοιπόν φίλες και φίλοι, με την πολύτεκνη μάνα. Λοιπόν, η πολύτεκνη μάνα. Η μακαρίτισσα η Μαρίκα Μητσοτάκη ήταν η πρώτη που αγωνίστηκε να δώσει σύνταξη στην πολύτεκνη μάνα. Και για πρώτη φορά πολύτεκνες γυναίκες που δεν είχαν κανένα εισόδημα και ήταν απολύτως εξαρτημένες από το οικογενειακό εισόδημα, είχαν τη δική τους -έστω και μικρή- προσωπική σύνταξη.
Αλλά, φίλες και φίλοι, τώρα είναι η ώρα της μάχης. Πάμε τις τελευταίες 3 μέρες να μην χαθεί καμία ψήφος. Να πιάσει ο καθένας στη γειτονιά του, στη δουλειά του, πιθανούς αναποφάσιστους. Να τους πείσετε με την κουβέντα που θα γίνει στο καφενείο και στα σπίτια την τελευταία μέρα. Όλοι ξέρουμε ότι τα τελευταία τραπέζια που γίνονται και οι συναντήσεις επηρεάζουν την ψήφο κάποιων συμπολιτών μας.
 
Πάμε να κάνουμε αυτό το ρεύμα το οποίο βλέπουμε ένα πραγματικό ρεύμα νίκης. Και πάμε να γράψουμε μαζί τη δική μας ιστορία, πάμε να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη, πάμε να νικήσουμε το βράδυ της 26ης Μαΐου. Σας ευχαριστώ για αυτή την καταπληκτική  υποδοχή. Να είστε καλά, καλή δύναμη, καλό αγώνα.  Μπορεί να μας τα χάλασε λίγο ο καιρός αλλά παίρνω δύναμη από τον ενθουσιασμό σας, από την αγάπη σας, από το χειροκρότημά σας.  Σας ευχαριστώ πολύ.
 
 
 
 
 

Best Of

Κικίλιας: Πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες πολίτες και στα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο

Για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής...

Οι νίκες που κατέγραψε η Βόζεμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας,...

Στην Ευρωβουλή και πάλι η Καϊλή, αν… πάρει μεταγραφή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τα σενάρια για ενδεχόμενη «μεταγραφή» της Εύας...

Κικίλιας: Οι προσπάθειές μας συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς

Στα φετινά εντυπωσιακά επίπεδα των ταξιδιωτικών εσόδων, στη ψήφο...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Κικίλιας: Πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες πολίτες και στα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο

Για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής...

Οι νίκες που κατέγραψε η Βόζεμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας,...

Στην Ευρωβουλή και πάλι η Καϊλή, αν… πάρει μεταγραφή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τα σενάρια για ενδεχόμενη «μεταγραφή» της Εύας...

Οι εκλογές ως… λεπτομέρεια στη Δημοκρατία

  Του Μάνου Οικονομίδη [email protected] Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αξία", το...

Η ντροπιαστική… υπόκλιση της ισχυρότερης χώρας της Ενωμένης Ευρώπης στο καθεστώς των “δολοφόνων”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Που είσαι Άνγκελα (Μέρκελ)... Η ντροπιαστική εικόνα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Κικίλιας: Πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες πολίτες και στα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο

Για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής για την επέκταση της τουριστικής περιόδου τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες στη χώρα μας, αλλά...

Οι νίκες που κατέγραψε η Βόζεμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με τη σημερινή σύνθεσή της, αποδείχτηκε από τις πλέον μάχιμες και αποτελεσματικές που πέρασαν τα...

Στην Ευρωβουλή και πάλι η Καϊλή, αν… πάρει μεταγραφή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τα σενάρια για ενδεχόμενη «μεταγραφή» της Εύας Καϊλή στη Νέα Δημοκρατία δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα, με αφετηρία την αποστασιοποίηση της...