• 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Μητσοτάκης: Θέλω μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Με τους πιο άξιους


 
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή:
 
Τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν την χαρίζουμε στην Αριστερά. Κάποια στιγμή όμως η οικονομία πρέπει να δημιουργήσει και πλούτο. Εσείς το μόνο που έχετε κάνει μέχρι σήμερα, είναι να ανακυκλώνετε μιζέρια.
Όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ και αποκαλύπτεται ότι κάνεις στα κρυφά διακοπές σε πανάκριβο κότερο, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες. Ειδικά όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες συναλλαγής.
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πει τίποτα για την Ευρώπη. Άκουσε το πρόγραμμά μας για ευρωπαϊκή φύλαξη συνόρων, για νέες δουλειές, για μικρότερα πλεονάσματα. Και μίλησε μόνο κατά του κ. Βέμπερ. Δεν μας είπε ούτε ποιον θέλει πρόεδρο της Επιτροπής ούτε σε ποια ευρωομάδα θα είναι.
Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ασφάλεια. Και το μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα δεν έχει προηγούμενο. Επισκέφτηκα σήμερα τα σπασμένα καταστήματα και είχε το θράσος η Υπουργός σας να πει ότι διασύρω τη χώρα. Εγώ διασύρω τη χώρα; Ή οι μπαχαλάκηδες που τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά;
Από εσάς έχω ακούσει μόνο τη συνταγή των φόρων και της αφαίμαξης, ώστε κάποια στιγμή να δίνετε ένα επίδομα. Γιατί αυτό που θα δώσετε δεν είναι 13η σύνταξη. Πάλι ψέματα λέτε. Ένα προεκλογικό επίδομα είναι, που δίνετε χωρίς ντροπή λίγο πριν τις εκλογές, μήπως αποφύγετε τη συντριβή.
Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε αυτό που λέμε εμείς: ότι οι Ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές είναι η πρώτη ευκαιρία να απαντήσουν οι πολίτες σε όσα έζησαν: στα ψέματα, στους φόρους, στο διχασμό και στην εθνική πληγή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και το μήνυμα θα είναι καθαρό.
 
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη πραγματικά προοδευτική παράταξη των πολλών. Και σήμερα εκπροσωπεί όλους όσοι ζητούν αλήθεια, σχέδιο και πρόοδο. Ευρωπαϊκή πορεία, μεταρρυθμίσεις, κράτος Δικαίου και εκσυγχρονισμό. Και είμαστε πολλοί.
 

 

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...