Μην βιαστεί να τον… ξεγράψει κανείς

 

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Η διαδρομή του μέχρι την κορυφή δεν ήταν εύκολη. Ούτε αναμενόμενη. Είχε ωστόσο αίσια έκβαση.

Ο Μπόρις Τζόνσον βλέπει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα στον νέο ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, αναφορικά με την πρωθυπουργική καταλληλότητα, είναι ωστόσο πλέον αρκετά έμπειρος για να… χαμογελάει με νόημα.

Αν κάποιος βιαστεί να τον… ξεγράψει, προφανώς και θα έχει κάνει λάθος. Ο σημερινός ένοικος του Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του με το παρατσούκλι… “κλόουν”. Και όμως, κατάφερε να πετύχει την πιο εμβληματική εκλογική νίκη Βρετανού πολιτικού, από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ, και αργότερα του Τόνι Μπλερ.

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο σημερινός αρχηγός των Τόρις… έχει τον τρόπο του με τους πολίτες. Έχει διαγνώσει ότι… εκεί έξω, υπάρχει ζωτικός χώρος για να επιβάλλει τη δική του ατζέντα.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις; Τα ποιοτικά στοιχεία της ανάλυσής τους επιβεβαιώνουν κάτι που εύκολα θα μπορούσε να προδικάσει κάποιος. Ο Κιρ Στάρμερ, περισσότερο κερδίζει συμπάθειες επειδή… απάλλαξε τους Εργατικούς από τον Τζέρεμι Κόρμπιν, παρά στην απευθείας σύγκριση με τον Μπόρις Τζόνσον.

Written by Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας