• 5 Αυγούστου, 2020

Με ποιά "όπλα" πηγαίνει ο Μητσοτάκης στις συναντήσεις με Μέρκελ και Μακρόν


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Οι συναντήσεις κορυφής που θα έχει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμμανουέλ Μακρόν και την Άνγκελα Μέρκελ, θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές, έως κρίσιμες, για τη μελλοντική πορεία της κυβέρνησής του.
Ο Έλληνας νέος Πρωθυπουργός προσέρχεται στο Παρίσι και το Βερολίνο, με συγκεκριμένα “όπλα” στη φαρέτρα του, στις συζητήσεις που θα έχει με το αδιαφιλονίκητο δίδυμο της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κομίζει την αισιοδοξία για ένα “νέο ξεκίνημα” στην Ελλάδα, την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και μια “επιθετική” πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων, με αυστηρή προσήλωση στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Ένα μείγμα παραμέτρων που ήδη προσεγγίζουν θετικά οι αγορές.
Μέρκελ και Μακρόν από την άλλη, δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή περίοδο της πολιτικής ηγεμονίας τους, η Ευρώπη έχει μπροστά της επικίνδυνες προκλήσεις, όπως το Brexit και την πολιτική αναστάτωση στην Ιταλία, και μια Ελλάδα που δεν συνιστά πλέον… πονοκέφαλο, προφανώς και φαντάζει ιδανική περίπτωση.

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...