• 6 Απριλίου, 2020

Μετά τη Ρωσία (το 2016), η Κίνα εκλέγει τον… επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ (το 2020)

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Το 2016, ο… ελέφαντας στο δωμάτιο ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατηγορείται μέχρι και σήμερα για παρασκηνιακή παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, προκειμένου να ευνοήσει την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Χίλαρι Κλίντον.

Ενόψει το 2020, τη σκυτάλη παίρνει η Κίνα, αυτή τη φορά όμως… φανερά. Ο εμπορικός πόλεμος που έχει κηρύξει στην Κίνα ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει… προορισμένος να  καταστρέψει πολιτικά τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου.

Η αμερικανική οικονομία υφίσταται ρωγμές, και τις σημαντικότερες επιπτώσεις τις βιώνουν εργατικές ομάδες που το 2016 στάθηκαν στο πλευρό του “αντισυμβατικού” Ντόναλντ Τραμπ, απέναντι στη “συστημική” και… τοξική Χίλαρι Κλίντον.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία καταγράφει σημάδια επιβράδυνσης, δηλαδή… δεν απέχει και πολύ από πτυχές ύφεσης. Γι’ αυτό και ο Τραμπ επιτίθεται διαρκώς στη Fed και τον πρόεδρό της, Τζερόμ Πάουελ, προσδοκώντας να αναγκάσει επικοινωνιακά την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ να ενισχύσει τις προσπάθειές του κατά της Κίνας.

Ειδικά στην περίπτωση που, όπως όλα δείχνουν, ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, εφόσον ο “πόλεμος” με την Κίνα συνεχιστεί με τα σημερινά δεδομένα, ο Ντόναλντ Τραμπ οδηγείται σε… σφαγή, στις εκλογές του 2020. Και το ξέρει.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...