Μαρία Λαθούρη: Η αναπτυξιακή δυναμική του τουρισμού και το φως του πολιτισμού

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Η Μαρία Λαθούρη ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου. Αν και είχε μόλις μερικές μέρες στη διάθεσή της, προκειμένου να οργανώσει την προεκλογική εκστρατεία της, η νεαρή δικηγόρος πέτυχε ένα εξαιρετικό πλασάρισμα στην Α’ Αθηνών, και παρόλο που… δεν πρόλαβε να δώσει με αντικειμενικές αξιώσεις τη μάχη για μια θέση στη Βουλή, κέρδισε θετικά σχόλια για την αξιοπρεπή και μετριοπαθή παρουσία της.

Η ίδια άλλωστε είχε δώσει αντίστοιχα δείγματα γραφής και στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθηναίων, κάτι που σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να υπολογίζει και στη δική της παρουσία, όπως και αρκετών άλλων νέων στελεχών, που ο ίδιος ανέδειξε, για να μπολιάσει και να ανανεώσει το πολιτικό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας.

Στο περιθώριο των πρώτων βημάτων της νέας κυβέρνησης, και με τις στρατηγικές στοχεύσεις του νέου Πρωθυπουργού να είναι ευδιάκριτες, η Μαρία Λαθούρη αναφέρθηκε με ανάρτησή της στο Facebook στην προωθητική διασύνδεση του τουρισμού και του πολιτισμού, με επίκεντρο και εφαλτήριο την Αθήνα, στέλνοντας τις σχετικές ευχές της στον νέο Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Η ανάρτηση της Μαρίας Λαθούρη έχει ως εξής:

 

“Η πατρίδα μας ήταν πάντα γεμάτη φως. Αρκετό για να χαρίζουμε απλόχερα και στην υπόλοιπη ανθρωπότητα. Στον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα, τις ιδέες, το αξιακό πλαίσιο. Γι’ αυτό και η ηχώ του ονόματος Ελλάδα, ακούγεται με συγκίνηση και ιστορική νοσταλγία στις καρδιές κάθε γενιάς.

Γυρίζοντας σελίδα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να διορθώνουν το μέλλον του τόπου μας, ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τη δύναμη κινητροδότησης αναπτυξιακών πολιτικών αλλά και ανάκτησης του νήματος που χάσαμε, με το φως του πολιτισμού, το οποίο έχει και πάλι ανάγκη η ανθρωπότητα.
Με αφετηρία και πάλι την Αθήνα μας, την ιστορική πρωτεύουσα του δυτικού πολιτισμού!

Καλή επιτυχία κ. Υπουργέ Harry Theoharis!”.

 

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής