Λεβέντης: Πρωτοφανής ο τρόπος να κρατηθεί η κυβέρνηση στην εξουσία


 
«Ο τρόπος που θέλει να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών η Κυβέρνηση και να κρατηθεί στην εξουσία είναι πρωτοφανής. Δύσκολα θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ 151 βουλευτές. Δύσκολα επίσης θα βρει 151 βουλευτές η ΝΔ για πρόταση μομφής. Αυτό που πρέπει να κάνει ο Πρωθυπουργός είναι να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στο Στίγμα fm.
Ο κ. Λεβέντης έθεσε και ζήτημα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας ότι ο κ. Παυλόπουλος γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για μια εγκληματική συμφωνία και δεν πρέπει ο Πρωθυπουργός να πιέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να βάλει την υπογραφή του κάτω από την συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κ. Λεβέντης επίσης είπε ότι είναι πολύ πιθανόν οι Σκοπιανοί σε εύλογο χρονικό διάστημα να ζητήσουν και την Μακεδονία του Αιγαίου. Τότε τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας; Στα εθνικά ζητήματα υπάρχουν υπεύθυνοι και θα αποδοθούν και θα αναζητηθούν ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Η Ένωση Κεντρώων συνεχίζει τον αγώνα της έτσι ώστε η συμφωνία των Πρεσπών να μην κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή.
Για την υπόθεση της Novartis ο κ. Λεβέντης τόνισε χαρακτηριστικά: «Εδώ πέφτει η Κυβέρνηση και εμείς συζητάμε για την υπόθεση της Novartis. Σαφώς και πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση και όπου υπάρχουν κατηγορίες να συνδεθούν με αποδείξεις και όχι να μείνουμε στα λόγια. Πρέπει ν’ αφήσουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της χωρίς παρεμβάσεις της Κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος. Η Ένωση Κεντρώων προτείνει να συσταθεί Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου των δαπανών και των προμηθειών του Δημοσίου τομέα στην οποία θα προΐσταται εισαγγελέας δια κληρώσεως. Πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της πρόληψης και όχι των κατασταλτικών μέσων».

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι